Fie-vă milă de Doctorul Agarici!

Inginerul cu studii aprofundate in dinamica șurubelelor ruginite, expertul care numeroteaza digital stalpii de iluminat public prin metoda scărpinatului cu mâna stângă la buca dreaptă, profesionistul care lucreaza la biroul agricol aducându-și calculatorul de acasă, este, probabil, tare necajit. Deși nu cred ca a ramas fără nici o lețcaie, dacă e să judec după declarațiile sale de avere, unde nevastă-sa aduce o căruță de bani lunar, iar el e plătit bine după ce taie, conștiincios nevoie-mare, frunze la javrele din instituția unde se face că lucrează, poli-calificatul în toate profesiile pare că nu mai are bani de avocat. Sau nu vrea să-l mai plătescă? Poate, vorba românului, ,,își mănâncă de sub cur”? Sărac la duh și totodată doldora de aroganță, omul e în lipsă de ocupație, diurnă sau nocturnă, și își scrie singur contestațiile la deciziile instanței. Pentru că, da, prostul face ce știe mai bine: să demonstreze că EL e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deștept… pentru că El e ,,doctor”! Și cum o poate face mai bine decât apelând prin cea mai facilă metodă patentată mioritic și aflată la îndemâna oricărui prostovan? Sfântul Goooogle și Copy-Paste. Inspirația sa în materie juridică e în pană, mădularul nervos îi tremură sub cearșaf, iar buzele-i ard de dorința de răzbunare când citește deciziile Instanței. Decizii în care, oamenii serioși, care împart dreptatea pe bune și au capul pe umeri, îi dau cu tifla tocmai lui, un sărăntoc fără caracter, pripășit la bucile Primului Ales. Despre cine e vorba?.. Despre Doctorul Agarici, aci în poză, care copie textele juridice exact cum face cu iluminatul: Copy-Paste. Simpu, nu?

Iată că Marele Om Poli-Super-Calificat Doctor Agarici a inceput recent să copie zelos – prin metoda Copy-Paste – pasaje intregi din revistele cu specialitatea juridică de pe Internet. Apoi, nici una nici două, le trântește cu naivitatea unui de intelectual de paie direct în documentele oficiale. ,,Băi, ce deștept sunt!” pare a se auto-amăgi idiotul, crezând că toți sunt fraieri ca el. Scopul său este de a contesta decizii judecătorești bine întemeiate, care se vede că nu-i sunt pe plac. Agariciul își închipuie, în nebunia sa, că judecătorii nu vor citi ce scrie și partea adversă, ,,intimații” cum se spune în termen juridici, care au descoperit măgăriile sale ieftine și care e acuzată pe nedrept de un prost cu niscaiva școală…  Pârâții, care între noi fie vorba, se delectează copios descoperind pasajele de text furate din revistele de specialitate juridică, și ascunse copilărește în documente oficiale. Asta numește Doctorul Agarici ,,contestații”! Partea dată în judecată nu își pune mintea cu un aghiotant pupincurist scăpătat la un serviciu public, deși, din păcate, e târâtă prin tribunale. Și avem destule motive să credem că, acolo, în fața judecătorilor, Dr. Agarici va avea parte de cea mai frumoasă umilire. ,,Intimații” îi transmit, prin intermediul nostru, un prietenesc: ,,Hai Sictir, prostovane!”

NOTA: Acest pamflet si imaginile asociate se supun legii dreptului de autor L8/1996. © Iulian Pascaluta / Gazeta de Buhusi – Toate drepturile rezervate. Distibuirea necomercială este liberă. Pentru cei care nu înțeleg, aceasta este un pamflet, satiră sau ceva de rîs, iar orice asemănare cu realitatea este întâmplătoare.

Recommended For You