Începe ziua cu ceva bun: cartea

Orice dimineață are un bun început dacă noi știm să ni-l facem așa. Dacă și-ai început ziua cu o rugaciune, dacă și-ai făcut patul și dacă te apuci serios de muncă, iată cel puțin trei motive să începi ziua cu ceva bun. Iar dacă în activitatea ta intră și lectura, ai cu atât mai mult de câștigat. Să ne reamintim că Biblia a fost prima Carte, care încă stă la baza unei mari pări a omenirii.

Recent am primit noua comandă a cărților de care aveam nevoie. Patru cărți despre jurnalism care vor fi lecturate în zilele ce urmează. Acestea vor folosi la îmbunătățirea sau cizelarea activității desfășurate la Gazetă, plecând de la chestiuni de redactare a articolelor sau a aspectelor de ordin tehnic în productia de televiziune.

  • Ghidul managerului de presa – colectiv de autori condus de Cristina Simion – cartea se adreseaza celor care conduc presa sau sunt interesati sa stie cum functionează ea. Cartea este ,,rodul expertizei profesionale a unor oameni care au și prestigiul unor  proiecte de succes în industria media din Romania” (Cristina Guseth).
  • Conflictele din știri – Mădălina Boțan – autoarea arată că ..lucrarea de față se înscrie în linia studiilor care susțin că predilecția spre informație negativă din știrile politice declanșează un fel de maladie publică, accentuînd cinismul și neîncrederea în politicieni.” Cartea subscrie cercetările autoarei la studiile internaționale dedicate relației dintre media și politică.
  • Pragmatica ironiei. Studiul ironiei în presa scrisă românească – Elena Negrea – autoarea face un studiu riguros al uneia dintre figurile stilistice și de gândire: ironia.  Natura ironiei este analizată și soluția dată pentru integrarea ei in practică ,,Autoarea analizează ironia verbală din perspectiva actelor de limbaj și a noțiunii griceene de simulare.” se precizează în prefața ediției. O carte pe atât de serioasă, pe cât de grea, dar posibil aducătoare de multe satisfacții de ordin scriitoricesc.
  • Producția de televiziune – Mădălina Bălăpșescu – cartea descrie, in cuprinsul celor 350 de pagini, in mod detaliat, tehnicile de televiziune, plecând de la etapele de pre-producție la finalizarea materialului video. Sunt prezentate metode si principii din audio-vizual. O carte mult așteptată.

Recommended For You