Deși Raed ARAFAT a dispus sistarea internărilor, managerul POIANĂ ține spitalul Buhuși deschis!

Din cauza creșterii alarmante a numărului de persoane infectate, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni seară (4 oct. 2021), la finalul ședinței de Guvern, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe. Arafat a spus (conform Digi24) că ,,suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. Vor face acest lucru managerii unităţilor sanitare publice.

Deci și Spitalul Dr. Eduard Apetrei din Buhusi ar fi trebuit să aplice acest ordin. Reporterul Iulian Păscăluță/Gazeta de Buhuși l-a întrebat pe managerul Spitalului Buhuși, Constantin Poiană, dacă s-au sistat internările non-urgențe în spital. Acesta a declarat că ,,serviciile medicale funcționează în continuare, fără a fi afectate, deși spitalul este ocupat peste 85%”. Poiană spune că nu a suspendat nici o internare pentru că Spitalul Buhusi face față bine situației din acest moment, nu se impune, amintind că NU a suspendat internările nici în trecut.

,,M-am consultat cu juriștii spitalului și cu alți colegi din țară, ORDINUL (lui ARAFAT, n.red.) NU ESTE PUBLICAT în MONITORUL OFICIAL al României și nici nu a fost adus la cunoștință pe o cale oficială. Nu pot să impun măsuri care să pericliteze starea de sănătate a pacienților!” a declarat managerul Poiană în exclusivitate pentru Gazeta de Buhuși.

Deci, Spitalul Buhuși ,,ESTE DESCHIS ȘI ASIGURĂ SERVICII MEDICALE PE TOATE SPECIALITĂȚILE”, a subliniat managerul Constantin POIANĂ. Interviul complet cu managerul Spitalului Buhusi, C-tin Poiană, va fi publicat în curând.

UPDATE: Avocatul Poporului, sesizare din oficiu: ,,E neconstituțională suspendarea internărilor prin ordin de ministru”

Recommended For You