Declaratii Benea referitor la viitorul coalitiei cu PNL

Europarlamentarul PSD Dragoş Benea a declarat recent, (la un post TV), că este pesimist că această coaliţie PNL-PSD va funcţiona până la sfârşit (2024, n.r.) şi a punctat că, prin decizia de a intra la guvernare în acest moment, PSD şi-a pus sub semnul întrebării poziţia de favorit numărul unu la alegerile din 2024, aşa cum era creditat de toţi analiştii politici.

”Eu sunt un pesimist că această coaliţie va funcţiona până la sfârşit. PSD, PNL şi UDMR vor avea mai multe teste decât se aşteaptă, în care se va testa eficienţa acestei coaliţii a coabitării, pentru că se încearcă o coabitare pentru a trece această iarnă dificilă şi să ieşim din acest fund de prăpastie unde ne-a adus guvernarea liberală”, a spus Benea despre şansele coaliţiei PNL-PSD. El a adăugat că se va vedea ce se va alege de această opţiune a PSD de a răspunde acestei aşteptări a electoratului PSD şi a unei bune părţi a societăţii.
”Este clar că PSD îşi pune sub semnul întrebării poziţia de favorit numărul unu la alegerile din 2024, pentru că toţi analiştii politici creditau PSD ca principal favorit”, a spus el.

Întrebat dacă PSD a greşit când a intrat la guvernare, europarlamentarul PSD a răspuns:
”Cam asta spun, sunt şi pesimist, pentru că şi-a pus la bătaie rolul de favorit numărul unu, ceea ce mai rar în politică!. Dragoş Benea a ţinut să precizeze că ”PNRR este un test de încercare, pentru că este scris de Cristian Ghinea” şi ”a fost dictat de alegerile din PNL şi USR, pentru că multe proiecte s-au dus în zonele dezvoltate, în Ardeal, ceea ce va accentua diferenţele de dezvoltare dintre regiuni. ”Mi-aş fi dorit ca PSD să se consolideze şi să se pregătească pentru 2024, astfel încât acest moment 2024 să nu ne găsească nepregătiţi”, a mai afirmat Dragos Benea.

Pe de altă parte, punctul de vedere al lui Benea referitor la coaliția PSD cu PNL pe plan local (județul Bacău) este că acesta vrea să desfacă orice legătură PNL-USR.
Benea a declarat acum câteva zile: „Ca să discutăm cu PNL, la Bacău, trebuie prima oară să iasă din alianța fripturiștilor cu USR!”

Rămâne o singură întrebare: Dacă PNL a adus țara într-un ,,fund de prăpastie” de ce PSD s-au mai aliat cu ei?

 

Recommended For You