,,Romania educa-ta” – văzută de Costel Pătrășcan

De ziua culturii nationale, 15 ianuarie 2022, la Muzeul Literaturii Romane din Bucuresti, se va desfasura vernisajul de caricatura al graficianului Costel Patrascan. Cu aceasta ocazie se va lasna si albumul de caricatura al aceluias autor, care are titlul de ,,Romania educa-ta”. Aluzie la programul prezidential cu numele ,,Romania educata”(citeste document aici si criticile aici), albumul prezinta , in stil umoristic caracterstic, punctul de vedere al autorului.

In anuntul premergator editarii albumului, Patrascan spune: ,,Am adunat peste 130 caricaturi având ca teme: educația, literatura, parafrazari din texte literare, cultură… Ralph Waldo Emerson spunea: “Caricatura este adesea cea mai adevărată istorie a timpului”, iar albumul meu de caricatură va fi dovada acestui adevăr… Vă propun să fiți partenerul meu în acest nou proiect editorial! “ROMÂNIA EDUCA-TǍ” Subliniez că un astfel de album, pe lângă faptul că nu va trece neobsevat, va rămâne mult timp în memoria afectivă a persoanei căreia i-l veți oferi.”. Deci, daca va aflati prin Bucuresti, nu ezitati sa luati parte la acest eveniment cultural deosebit.

De altfel, Patrascan nu este la prima isprava de acest fel: el a mai realizat manifestari culturale de ziua culturii nationale, ca de exemplu cel din 15 ianuarie 2015, denumit ,,Istoria literaturii române. Erată la erată”.

Caricaturistul Costel Pătrăşcan este câştigătorul a 41 de premii internaţionale şi a 68 de premii naţionale şi are la activ 45 de expoziţii naţionale şi alte patru în afara ţării (Bruxelles, Chişinău, Cipru şi Shanghai), fiind cotat ca unul dintre cei mai buni graficieni ai momentului. Este caricaturist editorialist la Academia Caţavencu şi a editat albumele de caricatură: Libidoul la electorat (2009), Fabricat în România (2010), Istoria literaturii române. Erată (2011), precum cele din 2018 ,,Pas cu pas, reinvatam sa ridem” (foto aici) sau albumul din decembrie 2020 ,,AsaDAR” (foto aici).

Recommended For You