De azi, liber la pescuit!

Perioada de prohibiție generală la pescuit pe anul 2022 s-a incheiat. Aceasta a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. Potrivit Ordinelor nr. 57/10 martie şi 675/24 martie, emise de MADR şi Ministerul Mediului, publicate în Monitorul Oficial din 25 martie, prohibiţia pescuitului se încheie astăzi. Se menţin restricţiile în rezervaţia biosferei Delta Dunării, unde pescarii sportivi şi comerciali nu au voie să reţină exemplare la speciile crap, somn, ştiucă, şalău, exceptând pescarii a căror venituri depind în exclusivitate de resursa naturală. Capturarea linului este interzisă în perioada 7 iunie – 6 iulie.

Informatii de interes general:

  • Prohibitie generala: Se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial al oricăror specii de pesti, crustacee, moluste si alte vietuitoare acvatice vii in habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv, iar in apele care constituie frontiera de stat, pe o durată de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute;
  • Fluviul Dunarea, in zona care constituie frontiera de stat cu Republica Bulgaria, se instituie masuri de prohibitie pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.
  • In raul Prut si in zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum si in lacul de acumulare Stanca – Costesti, se instituie masuri de prohibitie pe o durata de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.
  • Frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se instituie masuri de prohibitie pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.
  • In Complexul Razim – Sinoe si lacurile litorale, se instituie masuri de prohibitie pe o durata de 60 de zile, in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.

Recommended For You