Casa memorială ,,Ion Borcea” poate fi vizitată virtual

Recent a fost lansat, în premiera, turul virtual al casei memoriale ,,Ion Borcea” din comuna Racova. Muzeul poate fi vizitat virtual la adresa: https://bit.ly/real-tour-ion-borcea” . Acesta face parte dintr-un proiect ambitios realizat... Read more »

Maimuța cu tastatură

A căzut maimuța din copac Și-a găsit o tastatură Ce și-a zis ea, ca un drac, ,,Eu sunt cea mai tare-n gură, Lumea mă ascultă, Lumea crede ce scriu eu, Sunt putin... Read more »

Când politicienii dau în judecată presa

Romania cunoaște noi forme ale prostiei și minciunii, inedite, tipic balcanice. Una dintre acestea este când politicienii, mărunți ca gândire și din fericire puțini ca număr, dau în judecată presa. Cum să... Read more »

A trecut un an de la alegerile locale

A trecut un an de la alegerile locale si, inevitabil, am recitit unele dintre articolele scrise atunci, in campania electorala. Unul dintre ele este despre candidatii la primaria Buhusi, o scurta descifrare... Read more »

Se taie masiv din padurea cultivata Runc, Buhusi (partea I)

Se taie masiv din padurea Runc. Este legal? De ce se taie? Raspunsul la intrebari se afla in raspunsul furnizat de ing. Viorel Apopei, sef Ocol Silvic Fintinele al Directiei Silvice Bacau,... Read more »

Andrei PLEȘU: ,,Comedii la porțile orientului”

O apariție editorială a lui Andrei Pleșu este cartea ,,Comedii la porțile orientului”, o reeditare îngrijită de editura Humanitas. Cartea cuprinde articole publicate de autor în diverse publicații de cultură precum ,,Dilema”... Read more »

Parastas pentru martirii buhușeni impuscați in 1939 – galerie foto

Sâmbată, 25 sept. 2021, la orele 13, pe dealul Buhusiului a avut loc o ceremonie religioasa de pomenirea a martirilor-eroi asasinati de fortele de ordine locale ale acelor vremuri. Organizatorii acestei ceremonii... Read more »

Consilierii care laudă schimbarea bordurilor uită de străzile cu glod sau fără trotuare

În orașul Buhuși al anului 2021 mai există străzi de pământ, care la prima ploaie se transformă în străzi cu noroi. La acestea se adaugă și străzile care nu au trotuare sau... Read more »

Cine s-a implicat si de ce?

Citu zice ca NU… asa o fi? Read more »

Viorel MIRON, primar Comanesti, despre aspecte ale alegerilor de la Congresul PNL

Primarul Comanestiului, Viorel Miron, vechi membru PNL si fost presedinte interimar al PNL Judet Bacau, spune elegant ca este ,,Un lux prea mare pentru noi sa avem dreptul sa votam la un... Read more »

Don Cojocaru, toreadorul… Olé! (partea I)

Intr-o ,,corrida”, scopul principal este spectacolul, dar în final acesta capătă accente dramatice pentru unul dintre cele două personaje implicate: taur sau toreador. În majoritatea cazurilor finalul este că toreadorul înfinge spada... Read more »