Lucian Croitoru (BNR): ,,Inflatia este o politica”

Lucian Croitoru, consilierul pe politică monetară al guvernatorului BNR, arată într-o analiză postată pe Facebook că ”inflația nemaiîntâlnită în ultimii 40 de ani în economiile dezvoltate este în cea mai mare măsură... Read more »

Sfaturi pentru abordarea BAC-ului

Sfaturi pentr abordarea subiectelor la Bacalaureat Romana =  Topologeanu si Cerchez MATE = Elena Grecu si Mihaela Doinaru INFO = George Trifan Read more »

Fanfara Ciocarlia, un petec de culoare sub soare

Fanfara Ciocarlia – o formatie tiganeasca teribila, cu zeci de concerte pe lista in aceasta vara, toate in vestul Europei. Caci prin Romania nu mai sunt bani de concerte decat in privat.... Read more »

,,A furat… dar a si facut!”

Asa zice romanul nostru, foarte ingaduitor cu generatiile de hotii care fura perpetuu in neodemocratia contemporana. Aceasta ingaduinta naste monstri, dupa cum bine se vede de 30 de ani. Monstrii fara scrupule,... Read more »

Programul ,,Zilelor Orașului Piatra-Neamț 2022: PIATRA FEST”

,,Între 24 și 26 iunie ne vedem la Zilele Orașului! Am pregătit trei zile de sărbătoare în care vom celebra împreună comunitatea pietreană, cu evenimente cultural-artistice, Gala Generațiilor, festivalul gastronomic „Piatra Food... Read more »

S-a prabusit podul… lui Arsene

Astazi, in jurul orei 14:15, podul din comuna Sagna (langa Roman) s-a prabușit. Podul a fost recent dat in folosinta (noiembrie 2021) dupa lucrari care au costat milioane de euro si au... Read more »

Fii student la ASE

Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi – peste 7000... Read more »

Alexandru Rafila: ,,Succesul vaccinării din ţara noastră a fost unul îndoielnic”

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii, a declarat recent ca : ,,Succesul vaccinării din ţara noastră a fost unul îndoielnic, pentru că a fost foarte multă politică şi a fost insuficient pregătită o campanie... Read more »

De azi, liber la pescuit!

Perioada de prohibiție generală la pescuit pe anul 2022 s-a incheiat. Aceasta a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie –... Read more »

USR anunță că parlamentarii coaliției PSD-PNL-UDMR au mărit salariile tuturor demnitarilor în plină criză

USR anunță că parlamentarii coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR au majorat indemnizațiile tuturor demnitarilor, cu sume cuprinse între 880 de lei brut lunar în cazul subprefecților și 1.410 lei brut lunar în cazul... Read more »

Decizie finală data de Parlament: condamnații penal nu pot candida la președinția României

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care le interzice persoanelor condamnate penal să candideze pentru funcția de președinte al statului. „Nu pot candida persoanele... Read more »

Valoarea tichetelor de masă crește la 30 de lei, de la 1 iulie

Camera Deputaților a votat miercuri proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. Votul din plenul Camerei Deputaților este decisiv, după ce... Read more »