Despre noi

Redacția ,,Gazeta de Buhuși” este compusă din următoarele persoane:

  • Iulian PĂSCĂLUȚĂ – fondator, directorul publicației – publică și gestionează articolele din rubricile editorial, politică, umor, reclame, sport sau altele. Aprobă toate materialele destinate publicării. Reprezintă publicația în raport cu autoritățile, colaboratorii sau alte instituții/firme. Realizează fotoreportaje si/sau interviuri cu diverse persoane din autoritatea publică si/sau alte institutii. Gestionează financiar Gazeta de Buhuși și arhiva de imagini.
  • Elena DINU – redactor, corectură – publică și gestionează articolele din rubricile de cultură, școală, religie, diverse. Corectează textul articolelor ce urmează a fi publicate. În lipsa directorului, aprobă materialele destinate publicării. Obține acreditările de presă pentru evenimentele naționale.
  • Ana PĂSCĂLUȚĂ – redactor, corectură, fotoreporter, videocameră (colaborator) – publică materiale din rubricile de cultură și școală. Realizează fotografii sau filmări video de la evenimentele importante din teren. Corectează textul articolelor ce urmează a fi publicate.
  • Andrei IONESCU – procesare video, asistență tehnică site (colaborator) – asigură procesarea sau editarea foto/video pentru materialele destinate publicării, gestionează arhiva video și foto, asigură dezvoltarea și mentenanța software pentru site.

Fiecare membru al redacției care scrie articole le semnează. Noi nu facem articole ,,anonime” și nici nu încurajăm acest lucru. Credibilitatea noastră rezidă în asumarea responsabilității a ceea ce prezentăm public. Iar articolele au la bază, fără excepție, surse bine verificate sau documente. Exceptie fac anunturile preluate de la autoritati sau institutii diverse, (surse guvenamentale/instituții), care sunt semnate generic ,,redactie”.

De ce s-a înființat Gazeta de Buhuși? Înființarea Gazetei de Buhuși a fost determinată de dezechilibrul mediatic în care se afla orașul Buhuși până în anul 2015. Concret, partidul aflat permanent la conducerea orașului propaga știri frumoase, dar nu și adevăruri despre starea de fapt. Deși orice cetățean local vedea că lucrurile merg rău în oraș, acestea erau mereu prezentate frumos. Această discrepanță ne-a determinat să începem să căutăm și să spunem ADEVĂRUL. Iar locuitorii orașului au apreciat asta.

Statutul nostru: Suntem organizație de presă inregistrată oficial. Gazeta este inscrisă in registrul ziarelor și periodicelor cu numarul ISSN 2501-045X pentru publicatia tiparită si ISSN–L 2501-045X pentru on-line. Veridicitatea informatiilor este garantată. Gazeta de Buhuși nu este afiliată niciunui partid politic sau organizație.

Scopul: Gazetei de Buhuși este prezentarea tuturor informațiilor relevante și importante care se petrec în Buhuși. Informațiile pe care le prezentăm sunt de interes general, pentru toți locuitorii orașului sau pentru grupuri mari de cetățeni. Nu prezentăm cazuri singulare (gen ,,faptul divers”) deoarece acestea vizează persoane particulare, care nu influențează viața localității. Excepție fac persoanele publice care au putere de decizie (gen primar, directori de școli, spital, etc) și care sunt reprezențanții instituției respective, precum și unele cazuri deosebite cu impact social.

Sursa de finanțare: Gazeta de Buhuși este finanțată exclusiv din fonduri private. Finanțatorii noștri sunt: Agenția de presă COOLPIX, fondatorul Gazetei ing. Iulian Pascaluță. Gazeta de Buhuși poate difuza publicitate/anunțuri pentru orice agent economic, instituție/autoritate publică sau orice persoană fizică sau juridică. Informația este prețuită  la adevărata valoare când fiecare cetățean a plătit o mică contribuție. De aceea redacția are în vedere implementarea unui sistem de abonamente pentru public pentru creșterea susținerii financiare.

Etica editorială: Gazeta de Buhuși respectă principiile de etică editorială specifice ziaristilor, reporterilor, editorilor și fotoreporterilor profesioniști, precum și reglementările CNA în materie audio-vizuală. În acest sens, difuzăm numai informații veridice și ne informăm din surse autorizate, oficiale. Încercăm să fim cât mai obiectivi posibil în articolele noastre, excepție făcând categoria de articole încadrate la ,,Editorial” (punctul de vedere al autorului) sau ,,Umor” (pamflete, fabule si texte umoristice, caricaturi sau fotografii trucate). Conținutul publicat este in intregime original, iar citatele sau pasajele preluate se evidențiază prin ghilimele și se citează sursa sau autorul. Nu promovăm ,,clickbait” și nu folosim titluri false sau senzaționale pentru a atrage cititorul fără a avea noutăți de făcut. Nu creăm și nu promovăm ,,intoxicații de presă” sub nici un motiv și pentru nimic.  Suntem riguroși și sinceri, așa că titlurile articolelor noastre corespund cu ceea ce veți găsi în conținutul nostru. Creăm articole și conținut de calitate, divers si cât mai echilibrat, din toate domeniile vieții cotidiene, și căutăm continuu excelența în ea. Căutăm un echilibru între necesitatea informării publice și puterea noastră de a acoperi acestă cerință. Corectăm erorile semnalate și dorim să ne îmbunătățim continuu activitatea, respectând aceste principii.