Cum pot scapa pensionarii de plata facturilor enorme la incalzirea cu gaze

Sunteti pensionar si ati avut probleme cu plata incalzirii cu gaze pe timpul iernii? Care este solutia sa puteti trai linistit si fara probleme anii de pensie? Solutia propusa mai jos este mai avantajoasa financiar pentru multi dintre pensionarii care nu isi pot plati facturile la incalzirea cu gaze, din diferite motive. Solutia se poate aplica de catre toti buhusenii, mai ales de catre pensionarii cu pensii mici sau chiar si de cei cu pensii de lux.

In conditiile in care gazele rusesti nu se mai aduc in Europa, deci nici in Romania, anolamii economice ale producatorilor de gaze romani fac ca pretul acestora sa creasca neasteptat de mult. Astfel, la o crestere a cererii de numai 3%, preţul gazului din producţia locală a fost mai mare decât cel importat din Rusia inaintea invaziei Ukrainei, (prin lanţuri de intermendiari, de la Gazprom). Astfel, preţul gazului din producţie internă vândut de Petrom şi Romgaz este cu 50% mai mare decât cel adus de la ruşi, conform datelor furnizate de Ziarul Financiar. Media lunii iulie 2021 a fost de 90,4 de lei/MWh pe contractele negociate direct, în timp ce gazul rusesc ajungea local la un preţ de 66 de lei pe MWh (vezi tabel aici).

Ministrul grec al turismului i-a invitat pe pensionarii care se tem de facturi astronomice la încălzire în iarna care vine să se mute în Grecia. În condițiile în care facturile la gaz s-au dublat și se așteaptă ca acestea să crească de aproximativ masiv pentru iarna viitorare, Vasilis Kikilias a declarat că Grecia oferă promisiunea de căldură, ospitalitate și prețuri mai mici la alimente și restaurante.

„Toamna și iarna ne-ar face o mare bucurie să primim pensionarii care doresc să experimenteze o iarnă mediteraneană, cu ospitalitate grecească, vreme blândă și un nivel ridicat de servicii. Va asteptam!”.

Primarii din întreaga Grecie s-au alăturat apelului. Panagiotis Simandirakis, primarul orașului portuar Chania din Creta, a declarat că insula oferă, fără îndoială, cele mai bune condiții – doar două luni din ceea ce în mod normal este o iarnă extrem de blândă în comparație cu cea din Romania – pentru a le permite oamenilor să „supraviețuiască iernii crizei”. El a spus că în Creta costurile pentru orice, de la chirie până la o ceașcă de cafea sau o pâine, sunt o fracțiune din ceea ce sunt în Germania.

Acest anunt al autoritatilor grecesti este unul real, iar acesta este o solutie fezabila mai ales in conditiile in care autoritatile romane una spun si alta fac de mai bine de 30 de ani, iar bietul pensionar este mereu la cheremul lor. Asa ca solutia propusa poate fi luata foarte serios in calcul. Abia astept sa ma intalnesc cu pensionarii buhuseni pe aleile parcurilor din insula Creta…

 

Recommended For You