,,La est de sud” – rezidenta de teatru

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău anunta ca in perioada 5-15 iulie 2022 și 27 septembrie -15 octombrie 2022 centrul dezvoltă un proiect cultural inedit care privilegiază dramaturgia românească contemporană, „Rezidenţa de teatru – La Est de Sud”, ce are ca finalitate punerea în scenă a piesei cu acelaşi titlu, a cunoscutului dramaturg român Mircea M. Ionescu.
DISTRIBUȚIA SPECTACOLULUI „LA EST DE SUD”:
Arhitectul de bombe: DUMITRU RUSU
Doctorul de lăcuste: MATEI BOGDAN
Femeia cu un coif ruginit: ELIZA NOEMI JUDEU
Cerșetorul de ceasuri: FLORINA GĂZDARU
Polițistul cu mâna stângă în cătușe: SEBASTIAN MUNTEANU
Polițistul cu mâna dreaptă în cătușe: ALEXANDRU GUȘĂ
Îngerul: ANDRA ROMAȘCANU
Demonul: GABRIEL SCALSCHI
Decor și costume: MARIANA POPA
Regia: GHEORGHE GEO POPA
„Dramaturg, cronicar dramatic, poet, prozator, fost cronicar sportiv de notorietate, taximetrist de noapte la New York, orașul care nu doarme niciodată, profesie soldată cu o experiență concretizată într-o scriere ce depășește mult limitele memorialisticii, tată, bunic și prieten excepțional, Mircea M. Ionescu este înainte de toate un cetățean atent, empatic, neocolit de nimic din ceea ce se întâmplă grav la noi și în lumea întreagă.” (Dana Pocea)
„Personajele lui Mircea M. Ionescu au câte ceva din „ființa sa fragilă, uneori maladivă”, piesele sale sunt o îmbinare fericită, magică, de realități (uneori cu trimitere la imediat) și imaginar, în care personajul principal (în oricare dintre ipostaze, cu trimiteri la biografia autorului însuși) se mișcă dezinvolt încercând, cu vervă și umor, să dea „cuvântul din urmă” frumuseții acestei lumi bântuite de atâtea lucruri urâte.” (Gheorghe Geo Popa)
Avanpremiera spectacolului va avea loc marți, 11 octombrie 2022, ora 19.30, iar premiera vineri, 14 octombrie 2022, ora 19.30, la Teatru FAIN din Bacău, partener al Centrului în acest program.
Spectacolul va fi prezentat publicului în cadrul „SIMPOZIONULUI NAȚIONAL DE ESTETICĂ”, ajuns la cea de-a XXVII-a ediție, ce se va derula în perioada 11-15 octombrie 2022.
Pentru anul 2022, programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Trecut și viitor – Paradigme ale ființării”.

Recommended For You