Ultima nesimtire a pesedistilor (partea II-a): primarul Viziteu, insultat gratuit

Se vede treaba ca mai-marilor din PSD Bacau le sta în gât faptul că primarul Lucian Viziteu vrea sa finalizeze investitia in Spitalul Municipal Bacau prin programul PNRR. Dupa ce ieri  europarlamentarul Benea a dat tonul razboiului contra lui Viziteu, aducand argumente care nu stau in picioare (in opinia noastra, nici acum si nici in oct. 2021), iata ca astazi atacul a luat forme mai dure. Astfel, intr-o postare nedemnă de un prefect, Lucian Bogdanel il categoriseste , nemeritat, pe primarul Bacaului drept un ,,circar” si ca ,,voi remite HG 597/2020 către Primăria Bacău”. Continuarea jignirilor merge până la expresii de genul ,,diletantul Viziteu”, expresii fara nici o baza factuala in conditiile in care Lucian Viziteu, fost deputat, a absolvit o universitate de prestigiu in Franta, spre deosebire de ,,doctorii„ din PSD acoperiti de titluri de carton si plagiate rasunatoare.Cat despre denaturarea realitatii, urmasii comunistilor arunca cu vorbele prea usor, spunand ca ,,modul meschin în care primarul Viziteu şi clica USR denaturează realitatea”. Iar despre politrucii de caton ajunsi pe functii in urma numirilor sefilor mai mari, desi nimic nu-i califică, ce sa mai zic? Acestia doar latra, la comandă!

Lucrurile iau o turnura periculoasa si presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, arunca cu vorbele politice pentru ca, nu-i asa, are imunitate legala. Distrbuind posterea prefectului Bogdanel, acesta afirma despre primarul Viziteu ca ,,îl are ca mentor pe Joseph Goebbels, reprezentant de seamă al partidului nazist și se ghidează după spusele acestuia: „O minciună repetată de o mie de ori rămâne o minciună, dar o minciună repetată de un milion de ori devine adevăr.” Daca presedintele CJ Ivancea ar fi fost mai atent, ar fi trebuit sa fie de acord sa isi asume responsabilitatea pentru ce trebuia sa faca – adica să reorganizeze Spitalul Județean Bacău astfel încât noul pavilion să facă parte din acesta, CL și CJ Bacău să fie ambele autorități tutelare, iar patrimoniul nou (clădirea Spitalului Municipal BC) să rămână în proprietatea primariei/Municipiul Bacău.” Dar e mai ușor sa arunce cu cuvinte…

Credem ca politicienii au fost votati sa caute si sa rezolve probleme, nu sa se grupeze in gașcă, sub siglă de partid, și sa faca afirmatii denigratoare la adresa unui primar, fie și din opoziție!  S-au inhăitat in declaratii injositoare si uneori fara acoperire. Mai curand ar fi trebuit sa faca tot posibilul sa il ajute, pentru ca doar astfel, lasand orgoliul personal deoparte, pot fi cu adevarat in slujba cetatenilor. Acest circ ieftin nu justifica, nici pe departe, faptul ca PSD, desi este partid aflat la putere, critica un primar al opozitiei USR care vrea sa faca lucruri. Normal ar fi ca doar opozitia sa critice puterea, nu dvs, domnilor de la putere! Dar ce mai este normal într-o țară in care curupția patronată de neo-comunisti a devenit cangrenă, iar discursul public este vituperant si foarte abrupt, frizand isteria politică a unor aleși aflați la putere. Inverșunarea prostească a unor politiceni ajunși la butoanele conducerii arată, fără doar si poate, că scopul lor este cu totul altul decât să facă un bine public. Așa cum spunea fostul ministru Vlad Voiculescu, ,,PSD a politizat subiectul, iar Rafila a cerut în mod expres în minister ca „de spitalul municipal de la Bacău o să se ocupe el, exclusiv”! Disperarea vine probabil din faptul că proiectul este deja avansat” si ca ,,Adevărul este că PSD vrea doar să poată „administra” singur acest spital.” Ați inteles cu totii ce insemna cu vantul ,,a administra„ intre ghilimele – adica a  jecmăni!

Problema e simpla, mai ales ca PSD este la putere cu PNL, cel care a anulat juridic existenta spitalului. Oare nu era mai simplu ca sa se remedieze juridic toate problemele pentru un spital care exista de facto  mai are nevoie de 15% ca sa fie terminat? Sau gargara involburata cu cuvinte denigratoare este mai buna pentru oamenii de rand decat faptele? Asta face PSD!  S-a gresit atunci cand s-a stabilit ca Spitalul Municipal Bacau sa faca parte din Spitalul judetean, trebuiea sa fie unitate independenta.

Raspunsul primarului Viziteu este unul de bun-simt, prin care arata ca este orientat sa rezolve probleme. Astfel, Viziteu spune ca a remis catre ministerul Sanatatii o adresa in care cere lui Rafila ca Spitalul Municipal Bacau sa NU fie ,,să fie exclus din lista de investiții prin PNRR”, deoarece este ,,singurul spital din România finalizat în proporție de peste 85 la sută”.

,,Municipiul Bacău are nevoie de finalizarea acestui obiectiv care tărăgănează de ani buni. Haideți să acționăm împreună pentru binele comun. SĂNĂTATEA e cel mai important dar al vieții!„ conchide pe buna dreptate edilul userist al Bacaului.

In tot acest scandal al declaratiior stupide ale sefilor PSD, lipseste prim ministrul, aliatul lor. Ciuca nu ia problema in maini, militareste, si sa analizeze la rece si corect, iar apoi sa decida rezolvarea problemei in atragerea de fonduri pentru finalizarea spitalului. Sau el e invatat doar sa primesca ordine si sa plagieze doctorate?

Recommended For You