Ionel Turcea acuză CRAB că ,,nu își face datoria” si că buhușenii suferă din lipsă de apa

Fostul primar Ionel Turcea acuză CRAB SA – sectia buhușeană  de furnizare a apei – că ,,nu își face datoria”. Acesta a lasat să se înțeleagă că este nemultumit de activitatea CRAB Buhusi mai ales acum, când este secetă cumplită.  Tot el acuză firma că nu face nici cele mai importante activități pentru a putea face față cererii de apă.. In schimb, conform opiniei sale, buhușenii suferă că nu au apă la robinete. Toate aceste acuzații vin datorită faptului că în plină secetă buhușenilor li se opește apa tot mai des și că apa se furnizează resticționat. Despre starea deplorabilă a rețelei nici nu mai discutăm, căci aceasta este sursa pierderii a cca 60% din cantitatea de apă pompată, conf. declaratie primar Zaharia. Apa care nu ajunge la cetățeni…

Și culmea, toată apa risipită este plătită de cetățenii abonați ai CRAB, conform declarației lui Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Principalele acuzații aduse de Ionel Turcea sunt extrase din discursul acestuia la sedinta de CL Buhusi din 28 iulie 2022

,,Problema apei este chiar foarte importanta. Nu stiu de ce CRAB-ul nu-și face datoria. Că eu zic că nu-și face datoria.”

,,Apa este cel mai important lucru pentru oameni! Si trebuie sa avem mare grijă…”

,,Dar ei (CRAB, n.r.) nu fac nimica, nici n-au curatat puțurile și nici nu le-au adâncit ca să aibă cantitatea de apa!”

,,Atunci îi lasam pe ei (CRAB, n.r.) sa nu… nici macar sa nu-si curete puturile, nu este apa, nu dam apa in oras fiindca e seceta? Nu asa ar trebui! Trebuie ca omul sa aiba apa! Dar sa vina cu o hotarare luna care vine si poate îi fortam sa faca si treaba.”

Din acest motiv fostul primar Turcea s-a abtinut pentru a da votul sau pentru ca primarul Zaharia sa fie reprezentantul actionarilor in sedinta AGA din luna august, spunand: ,,Eu am sa mă abțin să votez acest punct (proiect delegare CRAB, n.r.).”

Despre faptul ca SC  CRAB SA are profit pe 2021 si cum se face ca totusi exista mari pierderi de apa, in curand.

Nota: Votul de abtinere este considerat vot negativ.

 

 

 

Recommended For You