Ce bine va arata Buhusiul… pe hartie!

Cu atâtea parcuri frumos amenajate, unele și încuiate, buhușenii cu burta goală se vor simți ,,mândri că sunt români” când vor trage o tură prin parc. Ați înțeles ironia. Cred ca VasilicaVoievod ne ia de prosti, pe toti buhusenii. Numarul anunturilor sale despre cat a SEMNAT si iar a SEMNAT, cat SE VA FACE si cat SE VA DREGE este asa de mare, incat a inceput sa mi se faca greata! Oare buhuseanul de rand îi spune copilului său ,,Azi am semnat…” sau ,,Maine voi face…” si îi dă de mâncare în viitor? Evident ca nu. Anunturile #Voievodului seamana cu povestea cu magarul care se ia dupa morcovul intins de un alt ,,magar” si niciodata nu-l ajunge: povestea e veche si e rasuflata!
As fi preferat sa vad doar cateva anunturi de genul ,,S-a terminat lucrarea X!” sau ,,Veniti sa va plimbati pe strada Y, este gata asfaltata si schimbate tevile de apa si tras gaze!”
Oare de ce nu publica, cu acceași frenezie ipocrită, și anunțurile belelelor pe care le găsește Curtea de Conturi Bacău (vezi aici si aici) ??  Belele pe care, onor #VasileVoievod, le amână cât poate, doar-doar s-or prescrie.
Pe buhuseni nu-i incalzeste cu nimic minciuni de genul ca Voievodul se ,,lupta cu sistemul birocratic” si ca totul merge greu datorita acestui fapt. ,,Sistemul birocratic” e creat tocmai de mostenitorii Securitatii, adica de PSD, partidul domniei sale. Anunturile de genul celui de astazi au o mare doză de cinism – anunț care (daca!) se va implini, va fi la Sfantul Asteapta! realitatea o demonstreaza, eu doar constat. In timp ce pune buhusenii pe ,,pauza de asteptare”, el nu face nimic pentru a facilita dezvoltarea economica a orasului. Astfel populatia devine captiva sistemului, iar Voievodul sta bine-mersi in jiltul public si leafa vine, timpul trece si cu drag ne dă anunturi la timpul viitor. Un buhusean comenta la anuntul-replica al voievodului ca ,,frumos ar fi sa ne raspundeti cu FAPTE”. 
Daca stau bine si cuget, anunturile astea sunt de fapt o politica parșivă de partid. Așa se procedează de zeci de ani cu autostrăzile. Unele se fac pe bucăți, apoi se surpa. Altele se fac si se refac pe hartie. Dupa ceva ani, daca n-au fost gata, studiile de fezabilitate platite scump nu mai sunt bune si iarasi alti bani cheltuiti. Nimic nu e gata si bun de la cap la coada, dat banii se cheltuie si timpul trece cu politicienii pe functii si salarii babane. O intrebare pentru buhusenii care au memoria buna: de cite ori s-a anuntat oficial ca parcul central din Buhusi a fost pus pentru renovare si refacere capitala? De multe ori… Rezultatul? Nimic! Problema este că noi așteptăm ,,ceva” de la oameni de nimic. Noi avem o problemă, ca nație, nu ei.
Zilele trecute Voievod îi replica iritat (in sedinta de CL) lui Ionel Turcea că NU se poate face noua conducta de apă decât peste câțiva ani. De ce peste ani si nu acum? Aroganta cu care respinge aceasta propunere (si altele) isi are radacinile in faptul ca PSD este la guvernare si in p…ix îl doare. Deci, mesajul Voievodul este are spate si face ce vrea  el, cam asa inteleg eu treaba. Iar faptul ca unii din consilierii ,,opozitiei” sunt jalnici, iata un alt motiv pentru care #Voievod face ce vrea el, nu ce vor cetatenii.  Asta ca să nu spun că ,,fomiștii joacă la doua capete”, ipocriții fac dizidență într-un pahar cu apa, iar oportuniștii trec în barca puterii pentru interese personale nerușinate.
In timp ce alte orase similare cu Buhusiul sunt ,,doldora de proiecte” ce le pun in aplicare, la Buhusi situatia merge incet spre foarte incet. Se vede că politica lor este ca oamenii nu trebuie obisnuiti cu viata normală, ci cu greutatile. Intr-o discutie cu dansul, cu ani in urma, despre impozite si taxe duse la maxim posibil, Voievodul mi-a spus ca ,,Greutatile sunt pe oameni”. La replica mea ca el este reprezentantul PSD, care este un partid social ce ar trebui sa  aiba grija de populatie, nu s-o taxeze la sânge, acesta a înghițit în sec și-a schimbat vorba. Altadata anunta cu emfaza ca dânsul e preocupat eminamente de problemele economice ale buhusenilor. Momentul a trecut si trecută a fost si vorba lui.
Dacă Voievod își închipuie că va pleca la pensie și va rămâne în conștiința buhușenilor ca unul care a făcut, se înșeală. Nu spun ca nu a facut nimic, ci spun ca a facut puțin, prea lent si ineficient economic pentru cat mai au rabdare oamenii. Nu poți face lucruri care să dăinuie când minți, înșeli, te înconjori de proști și lichele, iar la sfârșit vrei să pari ,,Voievod Făuritorul din spuma mării”… Dar timpul le va rezolva pe toate.

Recommended For You