15 august – Ziua Marinei la Bicaz

Dupa doi ani in care Primaria Bicaz nu a mai organizat ,,Ziua Marinei” la singurul port dintre munti, acum sarbatoarea marinarilor si totodata Zilele Orasului Bicaz sunt celebrate pe parcursul a trei zile – 13-15 august 2022. Manifestarile sunt organizare de Primaria Bicaz in colaborare cu Fortele navale Romane.
Conform unui comunicat al Fortelor Navale Romane, ,,marinarii militari vor fi prezenți, în perioada 13-15 august, în Orașul Bicaz din județul Neamț, singurul oraș montan din România unde sărbătorirea Zilei Marinei Române a devenit o tradiție încă din anii 1960, și vor organiza pentru public standuri interactive și expoziții de tehnică și echipamente, iar luni, 15 august, cu prilejul Zilei Marinei Române, scafandrii de luptă vor desfășura, pe Lacul Izvorul Muntelui, cel mai mare lac de acumulare din țară, un exercițiu demonstrativ.”

Cu ocazia Zilelor Bicazului, Primăria și Consiliul Local al orașului Bicaz, invită producătorii și comercianții de produse tradiționale, produse de artizanat, dulciuri și patiserie, mâncăruri tradiționale să-și prezinte produsele. În zilele de 13 și 14 august, nu se vor percepe taxe pentru ocuparea domeniului public.

Programul zilei de duminica, 14 august:
orele 13-22, Stadionul Bicaz
,,Ceaunul fermecat” – mancaruri traditionale, gratar, berarie
Cantec joc si voie buna, discoteca si foc de artificii
Programul zilei de 15 august – Sf. Maria – pentru portul Bicaz este urmatorul:
orele 10-13:
Ceremonial oficial si religios pentru celebrarea Zilei Marinei Romane
expozitie de tehnica militara
exercitii demonstrative ale unui detasament al Statului major al Fportelor Navale Romane
concursuri marinaresti
orele 13-22:
Cantec, joc si voie buna – serbare campeneasca cu gratar si bere

Recommended For You