Liviu Miroseanu: ,,CRAB are obligația să modernizeze și să extindă rețelele de apă”

Zilele trecute aratam ca fostul primar Ionel Turcea acuza CRAB Buhusi ca ,,nu isi face datoria”, iar buhusenii sufera din acest motiv de ani buni. Iata ca si viceprimarul Bacaului, Liviu Miroseanu (PNL), spune cam acelasi lucru, insa la adresa conducerii CRAB Bacau. Viceprimarul bacauan acuza conducerea CRAB Bacau ca ,,extinderea rețelelor de apă și canalizare este blocată pe străzile respective de către CRAB” referindu-se la finantarea obtinuta de la Guvern pentru modernizarea a 21 de strazi.
La noi la Buhusi, primarul Zaharia nu are nimic de reprosat CRAB-ului si mereu îi gaseste scuze pentru a NU face ceva in aceasta problema. Exact acelasi stil al ,,cuibului de viespi al PSD de la CRAB”, dupa cum bine afirma Miroseanu. Astfel, Zaharia a negat vehement, in ultima sedinta din 28 iulie a.c. a CL Buhusi, cum ca o lucrare noua pentru teava de cativa km necesara aductiunii apei in Buhusi nu ar fi posibila decat peste cativa ani. Adica ,,La Anul si la Multi Ani” cum s-ar zice.
Pe de alta parte, nu am vazut nici un proiect recent al primarului Zaharia referitor la modernizari si extinderi de retele de apa prin programele PNDL gen ,,Anghel Saligny” sau similare. Alte orase precum Moinesti au, Buhusiul nu. Iar defectiunile se tin lant, populatia avand apa mai mereu intrerupta.
Tot viceprimarul Miroseanu spune ca ,,unele documente de atribuire a contractelor (CRAB) de execuție au fost întocmite greșit”. Oare nu cumva la fel s-o fi intamplat si pentru Buhusi? Primarul Zaharia nu spune nimic, doar da comunicate pe FBk ca ,,se va face, se va drege”. Se vede clar ca dansul e preocupat ca parcurile sa aiba ,,sistem de irigații și a unui sistem de iluminat exterior”, nu ca cetatenii buhuseni sa aiba apa si lumina.
In concluzie, vreau sa spun ca Ionel Turcea a avut dreptate referitor la CRAB. Faptul ca viceprimarul Miroseanu vine si reclama pe acelasi CRAB imi intareste convingerea ca cei de la conducerea CRAB nu vor sa faca lucruri si doar le tergiverseaza. De ce? Nu e PSD la putere la Bacau, e limpede. Iar opozitia trebuie distrusa prin orice mijloc, chiar daca din aceasta cauza sufera oamenii. CRAB Bacau raspunde la comenzile PSD, e clar – iar implicarea lor in dispute politice da ca rezultat afectarea vietii oamenilor.  Cinismul politic nu cunoaste margini, iar PSD sunt maestri in aceasta arta. La Buhusi, Zaharia are de facto puterea de decizie, dar cinismul nu-i lipseste – asta e ironia sortii. Ce interese are sa nu faca lucruri bune?
Insa primarul Zaharia le tine isonul celor din CRAB, in loc sa abordeze profesionist problema si in interesul buhusenilor. Dar cum sa faca primarul Zaharia o treaba profesionista cand i-a luat vantul acoperisul de la spital sau lasa orasul pe intuneric?… Nea Nistore (fostul secretar), rau ai facut ca i-ai luat apararea lui Zaharia in fata ministrului Nicolae Noica, care voia sa sterga cu el pe jos! Acum nu-i mai duceam grija. Incompetentii de acest gen, care-l iau pe ,,NU” in brate si care se lupta, chipurile, cu birocratia instituita abil de partidul sau, ar trebui sa plece acasa, cu tot cu CRAB!

Recommended For You