Farmaciile din Buhusi care distribuie gratuit iodura de potasiu

​Lista farmaciilor de unde pot fi ridicate GRATUIT pastilele de iodură de potasiu a fost publicată de Ministerul Sănătății. Din cele aprox. 2.500 de farmacii din toată țara, in Buhusi exista patru (patru) farmacii autorizate sa distribuie iodura de potasiu. Acestea sunt date in tabelul de mai jos.

Ce trebuie sa faceti pentru a putea ridica gratuit pastilele de iodura de potasiu? Trebuie să treceți pe la medicul de familie pentru prescripția medicală în baza căreia vi se pot elibera pastilele de iod.

ATENTIE: iodura de potasiu nu se administrează preventiv, ci se ridică de la farmacie doar pentru a o avea în casă. Administrarea acesteia se face doar în caz de accident nuclear. De asemenea, pastilele de iod nu sunt recomandate persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. Pentru detalii privind administrarea in caz de accident nuclear detalii aici.

Ministrul sanatatii Alexandru Rafila îndeamnă „pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a îndemnat ieri (luni) pe „toată lumea” să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru prescripția medicală pentru pastilele de iodură de potasiu, pe care să le ridice apoi de la cea mai apropiată farmacie. Milioane de pastile de iod așteaptă să fie ridicate gratuit de românii cu vârsta sub 40 de ani din aproximativ 2.500 de farmacii din toată țara, spune ministrul Sănătății, care admite însă că „lumea nu a fost foarte interesată”.

Nota: la data redactarii acestui material au aparut reactii in presa , din partea medicilor de familie, referitoare la indemnul ministrului privind ridicarea parstilelor de KI. Aceasta deoarele lucrurile nu stau exac asa cum spune ministrul

Nume farmacie Adresa
Dr. MAX Str. Tineretului nr. 24A, parter
Dr. MAX Str. Tineretului nr.1, bloc 24, parter
CATENA Farmacie Str. N. Balcescu nr. 1 C, parter
CATENA Farmacie Str. Mihai Eminescu nr. 1, parter

Recommended For You