19-21 august – Zilele Enescu

În acest an, Muzeul Național „George Enescu” aniversează 141 de ani de la nașterea  compozitorului, printr-o serie de evenimente:

Vineri, 19 august, DE ZIUA LUI GEORGE ENESCU

 • Recitalul „Enescu la el acasă”
  ora 17,00, Casa Memorială ”George Enescu” Sinaia,
  În cadrul celei de-a XXIII-a ediții a  Festivalului Internațional “Enescu și muzica lumii”,  va avea loc un recital  în aer liber, susținut de  Ştefan Aprodu – vioară şi Cătălin Răducanu – pian, marcând încă o dată faptul că festivalul a pornit ca o continuare a ideii de generozitate ce a caracterizat spiritul lui George Enescu, devenind una dintre cele mai importante scene de manifestare a tinerelor talente muzicale din România.
 • Întâlniri: Enescu, Jazz, Tescani.
  Ora 18:00,  Secția „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, Tescani, Jud. Bacău
  Recital excepțional, susținut de Teodora Enache – voce, Andrei Kivu – violoncel și Călin Grigoriu – chitară. În program, lucrări de George Enescu, transpuse în jazz. În zi aniversară, ziua în care se împlinesc 141 ani de la nașterea maestrului George Enescu, la Tescani se va întâmpla un recital de excepție, recital susținut de Teodora Enache – voce, Andrei Kivu – violoncel și Călin Grigoriu – chitară. Proiectul cu transpunerea muzicii enesciene în jazz, a început acum patru ani, cu Rapsodia Română nr. 1, când Teodora a fost invitată la Tescani. Proiectul a continuat, iar acum vom fi martorii unui eveniment de neuitat, în zi de neuitat.

  • Vernisaj Expoziția aniversară “Tescanii lui Mihai”
   Găzduită de galeria de artă “Ilie Boca”, de la parterul Merăriei, expoziția prezintă lucrări din perioade diferite, când artistul Mihai Sârbulescu  a fost prezent la atelierele de pictură de la Tescani. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 30 august 2022
  • Tabăra de pictură de la Tescani – TESCANI 46
   Cel mai longeviv și consecvent atelier de creație din țară, Tabăra de pictură de la Tescani va începe în chiar ziua de naștere a maestrului George Enescu, și va aduce împreună artiști prieteni, dar și prieteni ai Tescanilor.
 • Expoziție ”George Enescu – Viața în imagini”
  ora 18:30 , Teatrul de Comedie, București
  În cadrul evenimentului caritabil Omagiu lui George Enescu, patronat de Biserica Sf. Dumitru-Poștă și Asociația Umanitară TADEU, muzeul a fost invitat să prezinte expoziția ”George Enescu – viața în imagini” (realizatori: Adina Sibanu, Horia Nițu), expoziție care va fi vernisată după recitalul susținut de  Daniela Ciociea (soprană), Anna Heller (pian), Mihaela Mitrofan (vioară) și Ionuț Diaconu (pian)

Sâmbătă, 20 august

 • ora 12:00, Casa Memorială George Enescu, Sinaia
  Recital cameral “Acasă la George Enescu”
  DAN CAVASSI – violoncel
  VINICIU MOROIANU – pian
  În program – lucrări de George Enescu, Claude Debussy, Gabriel Fauré, Jules Massenet, George Stephănescu.

Duminică, 21 august

 • ora 12, Casa Memorială “George Enescu”Sinaia
  Recital cameral – Omagiu lui GEORGE ENESCU –
  Interpreți:
  DANIELA CIOCIEA – soprană,
  ANNA HELLER – pian.
  Prezintă:
  RALUCA GHEORGHIU – actriță
  În program, creații de GEORGE ENESCU și Béla Bartók.

În cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Festivalului Internațional “Enescu și muzica lumii”, în zilele de 18 și 19 august, la Cazinoul din Sinaia, Muzeul Național ”George Enescu” prezintă expoziția ”George Enescu în timpul celui de-al doilea război mondial”.

In data de 19 august, intrarea vizitatorilor va fi liberă, la sediile din Sinaia și Tescani.

Comunicat Ministerul Culturii

Recommended For You