Ionel Turcea anchetat de DNA (Afacerea ETWO – partea a-II-a)

Afacerea ETWO din mandatul lui Turcea a țepuit primăria Buhuși de peste 1.000.000 (un milion!) de lei noi (10 miliarde lei vechi). O scrie negru pe alb Camera de Conturi Bacau.
Cum a fost posibil?
În primul rând, fostul primar Ionel Turcea nu a respectat o hotarare de Consiliu Local HCL 46/2010, care prevedea un anumit model de contract. Dânsul, cu de la sine putere, a semnat un altfel de contract cu firma ETWO Direct SRL, prin care erau modificare clauzele la modalități de plată si penalizări.
Astfel, Ionel Turcea a putut face plăți către firma cumătrului său Bogdan Marin (ETWO Direct SRL), fără a avea impedimente. Deci, ABUZ de PUTERE a unui primar inconștient de urmări!
Fostul primar Turcea a făcut și semnat propriul contract fără a fi trecut prin oficiul juridic, fără verificarea legalității sale.
S-au făcut plăți pentru ,,lucrări care s-au suprapus cu lucrările de modernizare pe aceleași străzi” (Raport pag.7)
Curtea de Conturi Bacau scrie in raportul din 2018 că ,,nu s-a respectat legea contabilității privind plata documentelor cu documente justificative”. Au fost sume enorme! Doamna Popu, chiar vă faceți că nu știți de asta?
Ionel Turcea, asaltat de problemele din justiție in 2016, (dosar 1215/199/2015 și incompatibilitate ANI) este înlăturat de Dragos Benea de la candidatura pentru un nou mandat. Așa vine Vasile Zaharia la conducerea PSD din Buhuși. După 16 ani, primarul Zaharia preia o primărie cu multe probleme, adevărate ,,bombe cu ceas”. Așa se explică multe lucruri, la care vom reveni ulterior.
Raportul Camerei de Conturi din 2018 stabilește ca obligație pentru Primăria Buhuși recuperarea acestor sume imense.
Uite așa s-a ajuns la dosarul DNA nr. 90/P/2019.
Probleme actuală este de unde se recupereaza banii, deoarece firma ETWO este in faliment !?

Recommended For You

Leave a Reply