Cine raspunde penal? (Afacerea ETWO – partea a III-a)

Pe 23 septembrie scriam că afacerea ETWO – contractul de iluminat public din Buhusi semnat de fostul primar Ionel Turcea – a cauzat multe prejudicii financiare. In acest sens si in baza raportului Camerei de Conturi Bacau, Primaria Buhusi a actionat in instanta consortiul de firme condus de ETWO Direct SRL, pentru recuperarea sumelor platite in avans, dar fara baza legala.
Recent (pe 2 oct.2020) Tribunalul Bacau a decis să respingă actiunea formulată de Primăria Buhusi datorită faptului că este ,,introdusă împotriva unei persoane fără capacitate procesuală de folosinţă.” (dosar 2542/110/2019)
Deci Primaria Buhusi nu poate anula acel contract odios.
Acel contract (13880/2011) este incheiat in conditii total dezavantajoase pentru primaria Buhusi, semnatarul lui fiiind chiar primarul Ionel Turcea.
Apar mai multe întrebări:
1) Tu, Ionel Turcea, ca primar, ai acționat cu rea credință împotriva comunitații care te-a ales, semnând un contract care nu respectă modelul propus de HCL și care (contract) era defavorabil total instituției pe care o reprezentai ? Se pare ca da, din moment ce DNA Bacau a intrat pe firul acestei povești.
2) Primaria Buhusi a ramas ,,captivă” in acest contract – banii dați nu se pot recupera de la ETWO. Cine plătește paguba?
3) Contractul de concesionare de serviciu de iluminat public ramane valabil si este putin probabil că va fi anulat de justiție. Deci se plătesc bani? Pentru ce? cum se explică lucrările efectuate ,,în paralel” cu acest serviciu contractual ?
4) Care sunt economiile reale de energie electrică și deci și financiare realizate? Se vede că nu prea sunt… Deci, studiile de fezabilitate tehnico-economică care au stat la bază, ce sunt de fapt?
Sunt întrebări grele, la care trebuie să răspundă cei împricinați. Material și penal. A venit vremea.

Recommended For You