Rezmireș calcă in străchini, viceprimarul se ia după el

Iată că serviciul de iluminat public buhusean, noul SIPOB, cel care ne mai lasă străzile pe intuneric că asa zic ,,ei” ca e modern, vrea să aibă ,,Caiet de sarcini”. Deh, îl obligă legea, asta e de înțeles. Ceea ce nu înțeleg este că de ce Rezmires Daniel,  îngâmfatul ăsta cu doctorat in rulmenți si functionar-eșuat la registrul agricol, continuă să se bage, ca un idiot, unde nu are competențe. Cum s-ar zice, ,,ca musca în curul calului”. Documentul anexă la Proiectul de HCL din sedinta de maine, 25 august 2022 se explica, in mod inexplicabil pentru cineva normal la cap, prin el însuși. Paradoxal, dar adevărat. Și pentru ca la toate astea să existe si o bomboană pe coliva incompetenței functionarilor publici, constatăm ca acest caiet de sarcini, lipsit complet de specificatii tehnice, este un copy-paste nerușinat după Ordinului ANRE nr. 87/2007.

Ca să lămurim lucrurile: inginerul mecanic Rezmireș, depășindu-și a nu-stiu-câta oară competențele, preia ad-literam acest ordin al ANRE si, fără să prezinte speficicațiile tehnice (de specialitate electrică, nota bene!) și alte detalii precum inventar sau planse de situație, incropește acest ,,Caiet de sarcini”. Bașca mai face si un raport de aprobare in care propune un model identic, dar gol de specificatii tehnice. După mintea lui Rezmireș, raportul său aprobă, vezi Doamne, ,,Caietul de sarcini” propus, desi documentele sunt vorbe goale identice! In referatul său singura expresie personală aparent serioasă este ,,Termenul estimat pentru completarea anexelor din caietul de sarcini (…) poate fi de max. 12 luni, perioada in care se face o analiza a lucrarilor curente si capitale …etc”. Asemenea idioțenie denotă necunoașterea ilustră a definiției caietului de sarcini și cerințelor sale elementare, dar si lipsa implicarii in activitatea sistemului de iluminat care este nășit de #Voievod. Numerotatul becurilor si stâlpilor nu tine loc de adevărata profesie de inginer electrotehnist. Dar unul ca LEDman își închipuie că le știe pe  toate…

Îngânfatul Rezmireș și ignorantul Dan Teslariu, ambii semnatari ai documentelor, nu știu că încalcă … ceva. Iar cine ar trebui nu le atrage atenția. Oare de ce? Rezmireș calcă în străchini cu tupeul arogantului care așteaptă un post de șef, post care îi va depăși cu mult competențele sale inginerești in materie de rulmenți. Iar viceprimarul Dan Teslariu îl urmează cu veselie și inconștiență. Dar ce mai contează profesionalismul și bunul simț de a nu te băga unde nu ai calificare când e vorba de salarii dolofane și de atins niște ținte impuse de șeful Voievod??

Pentru ca documentele să aibă o aură de ,,bine-întocmite”, pe lîngă semnatarul Rezmireș, există și semnătura viceprimarului Dan Teslariu. Pot să înțeleg că Teslariu este depășit tehnic, deoarece funcția lui este să coordoneze activități și  nu să fie specialist. Dar totuși semnează fără facă o minimă lectură. Oare el nu stie că referatul aprobat de el este identic cu ,,Caietul de sarcini” al SIPOB ? si mai mult, că este o copie a unui ordin ANRE? Se vede treaba că nu știe și nici nu citește ce semnează. Iar dacă viceprimarul citește, se uită ca mâța în calendar. Cel puțin în cazul de față!  Sunt sigur 99% că nu a sesizat nici că așa-zisul ,,caiet de sarcini” intocmit prin copy-paste de Rezmireș nu are specificatii tehnice. Iar dacă a sesizat aspectul, de ce aceste cerințe nu sunt prezentate in document?

In final, constat că ageamii cu doctorat au tupeul și încăpățânarea de a se da drept buni la toate, facând tagma inginerească de rusine, vorba lui Ghe. Apostu. Cat despre viceprimarul Dan Teslariu, numai de bine: era bun la covrigi, nicidecum la controlat documente întocmite de alții. Buna încredere nu scutește un viceprimar de responsabilitate și nici de criticile persoanelor calificate. Păcat că noul viceprimar este înconjurat de incompetenți cu diplomă – asta îl va trage în jos si pe el.

O singura întrebare rămâne în lipsa răspunsurilor care trebuiau să fie clare: de ce se primarul inginer Zaharia Vasile propune aprobarea unor documente goale de specificatii tehnice? Daca presupunem că dânsul și-ar construi o casă, oare el ar aproba proiectul unui constructoar care vine cu planșele goale? Nu cred!  Lasând nepriceperea tehnică deoparte a aghiotanților săi, putem presupune că scopul primordial ar fi de fapt intocmirea de acte care să ajute, prin completare ulterioară, la ,,spălarea problemelor” din afacerea ETWO. Este o supozitie, nu o afirmatie. Asta deoarece dosarul de cercetare 90/P/2019 trenează? iar procesele deschise in instanță merg ca melcul… doar-doar se vor prescrie? Nu stim! Dar voba cântecului: ,,ce-a mâncat lupul e bun mâncat!”

Recommended For You

One Comment to “Rezmireș calcă in străchini, viceprimarul se ia după el”

Comments are closed.