Folosirea mașinii de serviciu în interes personal… duce la pușcărie!

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au plasat-o sub control judiciar timp de 60 de zile pe directoarea unui liceu agricol din Bistrița Năsăud, care este acuzată de trei infracțiuni de delapidare. Profesoara Simona Maria Belea este acuzată că a utilizat în interes personal autoturismul școlii – cumpărat inițial pentru ca elevii să facă gratuit școala de șoferi în interes personal.  Aceasta s-ar fi deplasat cu masina liceului inclusiv la Cluj-Napoca, de unde a cumpărat diverse bunuri (furtun, cositoare pentru gazon, scară metalică cu patru trepte, lopată, etc) în valoare de 1400 de lei.  Obiectele ar fi fost plătite cu banii școlii, dar profesoarea și le-a însușit. Ea este acuzată că a înstrăinat tablă provenită din renovarea sălii de sport a liceului unei persoane contra sumei de 3000 de lei fără respectarea procedurii legale. In cursul zilei de luni, procurorii au făcut două percheziții domiciliare la domiciliul directoarei, al unei alte persoane, dar și la liceu. Niciun alt angajat al școlii nu este cercetat însă în acest dosar. Procurorul Adrian Briciu, șeful Secției de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și totodată purtătorul de cuvânt al instituției. a declarat: ”Confirm că s-a deschis un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală pentru trei infracțiuni de delapidare, fapte comise de directorul unui liceu din Bistrița: folosirea autoturismului școlii în interes personal, încredințarea acelui autoturism soțului pentru a fi condus, achiziționarea unor unelte dintr-un magazin de specialitate din Bistrița, facturate de către liceul respectiv, achitate din fondurile liceului, bunurile fiind însușite de directorul școlii”.

 În schimb procurorii au decis să-i deschidă dosar penal și soțului directoarei pe care îl acuză de complicitate la delapidare întrucât și acesta utiliza în interes personal mașina Liceului Agricol. Imediat după ce au terminat perchezițiile, procurorii au dispus măsura controlului judiciar în privința Simonei Maria Belea, ceea ce înseamnă că ea nu are voie să părăsească țara, trebuie să se prezinte la Poliție întrucât este într-un program de supraveghere, nu are voie să exercite funcția din care a comis infracțiunile pe o durată de 60 de zile și nu are voie să ia legătura cu anumite persoane care au fost sau urmează să fie audiate în cauză. Susținută de fostul PDL, profesoara Simona B. a mai condus Liceul Agricol Bistrița când partidul al cărei membră era se afla la guvernare. Ea era membru și activa în cadrul organizației municipale a PDL.

La Buhuși, în cazuri similare privind folosirea mașinii primariei (BC-55-CLB) în interes personal, nimeni nu a luat nici o măsură. Drept urmare, lucrurile au continuat. Ba chiar unii au avut tupeu să ne acuze că am scris despre asta…

Recommended For You