Drum bun, Florinele!

Florin Diaconu, fostul ,,carator de geanta” la Prefectura Bacau, are maine 29 sept. 2022 infatisare la ICCJ. Obiectul infatisarii la ICCJ este judecarea contestatiei facuta de Diaconu fata de decizia Curtii de Apel Bacau. Florin Diaconu, numit de Dragos Benea si ,,politruc cu dosar de incompatibilitate la ANI”, a ajuns sa fie incompatibil deoarece in timpul mandatului de consilier local la CL Buhusi a detinut si functia de director al cancelariei Prefectului Miroseanu. O functie dobandita prin numire politica, nu prin concurs! Cineva dintre adversarii politici l-a ,,mirosit” si i-a turnat o reclamatie la Agentia Nationala de Integritate ANI. La vremea respectiva- ianuarie 2020 – Gazeta de Buhusi a discutat cu dansul aceasta problema si el a spus ca nu isi face probleme, deoarece juristii Prefecturii l-au asigurat ca nu este incompatibil. Totusi, Agentia de Integritate ANI a continuat demersurile si a cerut documente de la primaria Buhusi referitoare la Diaconu si la firmele detinute de acesta. Ulterior, Diaconu si-a inaintat demisia prin cererea nr.14316/04.05.2021 din functia de consilier local si aceasta a fost consemnata de HCL 75/2021. Avea o slujba la OCPI Bacau, nu mai era ,,liber profesionist”. Ramane intrebarea: de ce un patron ca el, care detinea trei firme, a avut nevoie de o slujba la stat…?

La data de 25 matie 2021 Hotarâre  32/2021 a CA Bacau spunea ca ,,Respinge actiunea ca nefondată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bacău. Pronunţată în şedinţă publică.” Diaconu pierduse practic pe fond si totusi, la 19 aprilie 2021, a contestat cu recurs decizia la ICCJ. Opinia noastra este ca Diaconu va pierde si acest proces, care este definitivi, iar aceasta ar insemna ,,moartea politica” a acestui ,,politruc” buhusean. Daca este sa privim inapoi spre activitatea sa de consilier local, nu e nici o pierdere. Dimpotriva! Dansul si echipa PNL, pe care inca o pastoreste, nu au initiat nici un proiect de HCL si nici nu au facut o figura frumoasa, demna de liberalism, in sedintele de CL Buhusi. Iar faptul ca a promovat pe listele de consilieri din toamna 2020 niste ,,gorile” ca Olaru ne spune mult despre anturajul in care se invarte – ,,Spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun cine esti!” Asemenea specimene politice nu sunt decat modele proaste pentru tinera generatie si ele trebuie incadrate la categoria ,,Asa NU!”

Diaconu a fost implicat in multe ale necazuri. Dosarul scandalului Poiana-Diaconu nr. 289/P/2020 de la Parchetul Buhusi, prin care managerul C-tin Poiana l-a reclamat pe Diaconu pentru santaj s-a solutionat cu NUP – neincepere urmarire penala. Tot fostul consilier cu ,,datorii de sute de mii de euro la bănci” (Dragos Benea) – conform propriei sale declaratii de avere – a reusit sa isi rezolve cumva gravele problemele financiare, dar a ramas fara casa, folosind un artificiu financiar. De altfel, acesta avea/are multe dosare de executare silita  la Judecatoria Buhusi.

Recommended For You