Diaconu a ajuns la groapa de gunoi a politicii buhușene

Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti a pronuntat ieri verdictul privind incompatibilitatea lui Florin Diaconu, la sesizarea Agentiei de Integritate. Asa cum am prevazut, decizia a fost clara si definitiva: Diaconu este incompatibil. Solutia data de Curtea de Apel Bacau este confirmata si de Inalta Curte, respingand recursul inaintat de seful filialei PNL Buhusi.
Mai mult ca sigur, fostul consilier local penelist nu va mai putea candida la alegerile viitoare. Totodata, Diaconu are de inapoiat si toate salariile primite de la Prefectura Bacau cat timp a fost sef de cancelarie pe post de ,,carator de geanta”. Acestea se ridica la suma de aprox. 32.000 lei.
In perioada 19 decembrie 2019 – 23 iunie 2020, Diaconu a exercitat simultan cu funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (director de cancelarie) în cadrul Instituției Prefectului – Județul Bacău, realizând în această perioadă venituri în sumă totală de 31.821 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) și dispozițiileart. 91, alin. (3,) teza Idin Legea nr. 161/2003.preciza ANI in 2020.
Prim faptele sale, Florin Diaconu este un exemplu negativ de politician. In aceste conditii se impune o demisie de onoare sau demiterea sa. Vom vedea reactiile conducerii judetene fata de aceasta sentinta. Decizia ICCJ nr. 4304/2022 este definitiva si spune ca:
,,Respinge recursul formulat de reclamantul Diaconu Florin împotriva sentinţei nr. 32/2021 din 25 martie 2021 a Curţii de Apel Bacău – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 29 septembrie 2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”

Recommended For You