Conferinta l-a ,,reales”

Vineri, 14 oct., s-a desfasurat la sala mica a Casei de Cultura conferinta organizatiei PSD Buhusi. Au participat europarlamentarul Dragos Benea, presedintele CJ Bacau Valentin Ivancea, prefectul Bogdanel si deputatul Floroiu. Conferinta l-a ,,reales” pe cel care era șef și încă 5 vicepresedinți: Teslariu Dan, Poiană Ctin, Marcel Pristavu, Găucan Vasile și o doamnă Stejar (?). In sala au fost prezenti membrii birourilor PSD de cartier si alti membri, in total aprox. 130 persoane, conform spuselor organizatorilor. Din poze se vad mai putini.
Dupa cum vedem in poza, ,,tineretul buhusean cu sângele rosu” a asistat printre altele, trup si suflet, la infierarea lui Ionel Turcea. Cu oarecare mânie proletară, Benea le spune aplaudacilor de partid ca ,,Turcea se agata ca raia de capra de primarie”. E retoric să întrebăm ce face chiar el cu funcțiile politice de multe zeci de ani. În fine. Trebuie că Benea și activul de partid buhușean sunt bântuiți rău de tot de fantoma lui Ionel. Așa se explică dacă îl pomenesc așa de des. Pe de altă parte, aceasta este veșnica gargară de partid (moștenită știți voi de unde): prezentarea ,,faptelor bune” făcute doar de ,,ei” în balanță cu ,,faptelor rele” făcută de opoziție. Asta pentru a întreține ,,ura si dușmănia” nucleului dur al adepților pesediști și-a altor adepți.
Cît mai ține minciuna asta cu defunctul politic Ionel Turcea? S-a uitat ca însusi Benea l-a susținut si tolerat timp de 16 ani pe cel pe care, acum, il ,,înfierează”??? Intrebări retorice pentru discursuri populiste postate tu titlu ,,savant” pentru un electorat propriu cu pregătire precară. Povestea pesedistă cu ,,Opozitia e mereu de vina pentru eșecurile noastre” ar fi cazul s-o uite. Dar se vrea? Nu, pentru că încă mai ține. Bașca, poezia e recitată cu zel de noii oportunișiti săriți recent în barca pesede. Ca să vezi efectul de spălare a creierului la unii membri noi.
Desfășurată în mare secret, vizita șefilor PSD băcăuani la Buhuși nu a fost cunoscuta decat celor apropiati. Vizitele la Buhusi sunt ,,exceptia devenită regulă” prin care presa locală – adică noi- să nu fim informați prealabil. Deoarece nu suntem trompete de presă, putem face doar judecăți de valoare.
Tot Benea spune că ,,primaria de cand nu mai e dansul (Ionel Turcea, n.r.) functioneaza mult mai bine”. În fond, are dreptate: salariile din primarie au crescut din 2016 aproape anual, la fel si impozitele si taxele… Doar la primarie, nu în același ritm si în mediul privat. Oamenii sistemului sunt cam tot aceiași. Sa fii director economic in primarie sau director de spital si sa participi la conferinta PSD este, din punctul LOR de vedere, corect politic. Daca esti sef de spital si esti vicepresedinte, este si mai ok. Cine isi mai aminteste de o frumoasa minciuna, inceputa cu prezența pe liste si apoi demisie după campania electorala? Daca erau altii (cazul Viziteu, de ex.) nu era ok, iar ,,betele in roatele” erau garantate. Aceeasi vesnica dubla masura in cantarirea adevarului. Aceeasi profesionisti de carton, cu multe proptele de partid, pusi pe functii prea mari fara de competențele lor reale.
Printre problemele foarte importante dezbătute, sursele noastre au spus ca Dragos Benea, primarul Zaharia sau alții NU au spus ceva de nivelul de trai din Buhusi, despre problemele curente ale locuitorilor, despre prețurile care tot cresc sau despre gaze si curent electric. NIMIC din toate astea. In fond, problemele votanților lor…
S-au prezentat si vizitat succesele administratiei intr-un oras cu o populatie imbatrinita si in scadere demografica, cu o natalitate negativa abrupta si fara locuri de munca. Ne intrebam care este rostul acestor cheltuielilor imense, ca efect asupra locuitorilor nu se vede. Poate dansii cred ca toți buhusenii o duc bine-mersi si au bani gârlă pentru iarna ce urmează. Un vechi proverb zice că ,,Cel bogat nu-l crede pe cel sărac și cel sătul nu-l crede pe cel flămând.”
Șefilor din filiala de partid (,,social-democrata” este doar cu numele), își amintesc subit de problemele si opinia locuitorilor doar in preajma alegerilor…
Printre laudele virtuale, unii buhuseni cu mai mult curaj, comenteaza la postările aleșilor: ,,De ce nu i-ați adus pe distinșii domni într-o plimbare pe strada Mocani să vadă cum trăim ca în evul mediu, cu noroi și gropi la tot pasul? Asta chiar voiam sa vad!!” (Roxana Elena Mitrea).

Recommended For You

One Comment to “Conferinta l-a ,,reales””

Comments are closed.