MINUNE: numărul buhușenilor a CRESCUT! (Minciuni sfruntate in documentele oficiale)

MINUNE: numărul buhușenilor a CRESCUT!  sau cum se spun, oficial, minciuni sfruntate in documentele oficiale  ,,Strategia de Dezvoltate a UAT Buhusi 2022-2027”. În acest document oficial adoptate chiar azi în sedinta Consiliului Local Buhuși scrie, cu nonșalanță izbitoare, că în ultimii ani populația orasului Buhusi ar fi CRESCUT. Asemenea minciuni gogonate nici un puștan nu le crede, căci vede că orașul e plin de bătrâni, nicidecum de tineri. Sau poate datele au numărat și morții? Ori tot buușeanul de rând știe că, dimpotrivă, populația a scăzut. Se vede cu ochiul liber, pe stradă și… la cimitir.
Conform graficului din poza, preluat din ,,Strategia de Dezvoltate a UAT Buhusi 2022-2027”, HCL adoptat chiar azi, ni se spune ca populatia orasului Buhusi a crescut de la 21.000 de locuitori (2016) la aproape 23.000 locuitori (2021). Cifrele au fost preluate de Primaria Buhusi de la INS – Institutul de Statistica. ,,Populația orașului Buhuși în anul 2021 era de 22.911 persoane, dintre care 11.222 bărbați, reprezentând 48,98% și 11.689 femei, reprezentând 51,02%.” – pag. 213.

Pe de alta parte, tot in acest an a fost adoptat ,,Statutul Orasului Buhusi” (HCL 12/2022) in care ni se spune ca populatia Buhusiului era de 14.562 de locuitori, conf. recensamantului din 2011. Aceasta din urma este o cifra mult mai aproape de realitate. Confirmata practic de numarul tot mai mic de alegatori veniti la vot!
Contradictiile se țin lanț: tot in ,,Statutul Orasului Buhusi” se spune ca ,,populatia orasului Buhusi numara in prezent 22.815 locuitori” (vezi foto). Oare cine a intocmit acel document nu stie realitatea? prostia crasă este că, in două rânduri alăturate, se dau date diferite. peste 7000 de locuitori nu apar peste noapte intr-un oras ca Buhusi.  Funcționarul care a întocmit documentul ori e prost bâtă, ori e indiferent… Probabil i s-a transmis să preia cifrele de la INS. Este clar pentru oricine că demografic, lucrurile merg în jos pentru orasul Buhuși, de mulți ani. Numărul de nașteri e martor. Dar Institutul National de Statistica umfla cifrele din… butonul de pe tastatură! La comandă politica ,,de sus”!
Uite așa, odioșii care l-au împușcat pe Ceaușescu fac exact ca el: umflă cifrele, spre beneficiul aleșilor locali din toate partidele mari.
IMPORTANT: nici un consilier local NU a sesizat aceste minciuni gogonate și discrepanțe în documentele oficiale pe care chiar ei le-au adoptat. Autosuficiența lor, în a nu citi sau pregati temeinic ședințele, se vede încă o dată! Ei ,,se pregătesc” doar une le este interesul.

Care e motivația susținerii oficiale a minciunii creșterii populației?
1. Este clar că motivația este în accesarea fondurilor europene si de altă natură, nerambursabile, care țin cont de numărul de locuitori. Aspectul este agreat politic de marile partide, nu are treabă cu chestiunile locale. Astfel, localitățile ar primit bani mai puțini dacă numărul de locuitori ar fi declarat real. Asa se explică contradicția din dualitatea datelor.
2. Alegeri locale. Numărul de consilieri locali este dat de numărul de locuitori. Astfel dacă Buhușiul ar declara numărul real de locuitori, ar însemna să aibă 17 consilieri dacă sunt peste 10.000 de locuitori si 15 consilieri daca sunt sub 10.000 de locuitori.
3. In Buhusi exista o garsoniera unde au viza de flotant cam 3.000 de moldoveni, incluși și ei în numărul populației. Autoritățile locale știu problema, dar nu au mișcat un deget de ani buni. Dacă scădeau acest număr, populația era, in documentele oficiale, sub 20.000 si deci scădeau și numărul de consilieri locali permiși de lege.
4. Dacă mai insistăm, mai găsim motivații, care cine știe ce mai ascund…
Deși numărul buhușenilor a crescut DOAR pe HÎRTIE, în realitate a crescut doar numărul de cruci din cimitir sau celor din diaspora. O realitate la care autoritățile locale mint cu zâmbetul pe buze, adică cinic. După cum se vede, stilul balcanic al conducătorilor noștri este ,,nemuritor și rece…” și ne mai mirăm că pleacă tinerii?

Recommended For You