Veninul unui șarpe bătrân (II)

Desi a facut mare tapaj de votul dat telefonic la comisiile de specialitate (economica, n.r.), Cojocaru nu a suflat o vorba despre încalcarea dreptului de vot ale consilierilor Lăzăroiu, Vinca si Mihalcea absenți la sedinta de plen a CL Buhusi!  Cei trei consilieri nu au fost contactati telefonic de secretarul general Oana Mihai pentru a-si exprima votul in sedinta de plen a CL Buhusi, desi altă dată a făcut-o! Unii mai spun că dânsul ar fi sfătuit-o pe doamna secretar să-i omită…

La Cojocaru, exprimarea unui speech, pe orice subiect, la sedintele de CL este la fel de sigură precum prezența unui cadravru la o înmormântare. Politicianul lătrău nu se simte bine dacă tace. Șarpele bătrân nu se simte șarpe dacă nu mușcă veninos.  Asta mai ales când nimic serios nu are a spune, dacă este să vedem ultimele ședințe.  Un alt aspect pe care l-am sesizat la stimabilul domn consilier multi-partid și unic-pupincurist este ca ,,şi-a făcut un obicei caraghios din a răspunde la întrebări pe care nu i le pune nimeni”. Sublim si aproape patologic, as zice, daca n-aș sti ca este doar politică ieftină.  Sub aceste răspunsuri, Cojocaru Cristian demoleaza elegant si hotarât acțiunile colegilor consilieri din Opozitie. Iar ei, bieții, stau ca mormolocii… Don Cojocaru ,,poate împrumuta din lecitina şefului său de partid” (#VasilicaVoievod) cand are derapaje sau scapari de memorie intentionate. Caci, da, primarul a devenit seful său de partid și comandă supremă începând din acest an. ,,Cred că avem de-a face şi cu un test de rezistență a ipocriziei” care se manifestă constant la de-alde domnu consilier. Si amintesc aici vorba lui Nicolae Steinhart: ,,e plin pamântul de lichele cu talent” – iar asta i se potriveste de minune lui Cojocaru. El are talent politic, dar nu mai are caracter. Grav, foarte grav acest efect secundar al politicii asupra sa. De-aia a fost si racolat de Voievod: cine se aseamană se adună! Însă există altii pe-acolo care ,,dupa ce că nu au talent, nu au nici caracter” (M. Moraru). Si ca sa facem analiza introductiva completa, putem spune că și politica ar trebui să aibă o deontologie, nu doar jurnalismul sau actul artistic.

Exemplu de conversație în ședință 29 sept 2022 – dezbatere despre reducerea facturilor la CRAB:

Vinca Doru – ,,Este neputincios de când a luat mandatul” (replică pentru primar).

Cojocaru Cristian – ,,Vă rog frumos! Dați-l afară! De ce nu-l dai afară? Ai regulamentul la îndemână. Dă-l afară!”

Asemenea atitudine ostilă împotriva lui Vinca, consilier care dovedește implicare serioasă, ne pune pe gânduri: nu cumva lui Cojocaru i s-a dat un os de ros? Sau vreun favor făcut într-un birou pe str. Văioagă, unde se numără oile din plictiseală? Sau trebuie discreditați toți cei care vor să schimbe ceva spre bine? E dreptul nostru să ne întrebăm asupra unor lucruri care nu par a fi coincidențe. Cojocaru Cristian a fost și rămâne ,,oaia neagră” a Consiliului Local Buhuși numai și pentru asemenea atacuri gratuite la alti consilieri. Avea nevoie primarul de apărarea lui Cojocaru? Nu, dar după cum se vede treaba, Cojocaru a trebuit să-și facă rolul de ,,javră de pază”… nu cumva pentru a justifica ,,osul”? … am jigni specia canină dacă l-am numi ,,câine”!

În partea a treia vom analiza atacurile lui Cojocaru asupra consilierilor Flenchia Sorin (PNL) si Rotaru Răzvan (Pro Romania). Despre behăiturile în care onorabilul consilier inginer-cofetar-director economic își dă silința fidelității față de Atotputernicul Vasile, folosindu-se de o gargară politică spumoasă din care sar vapori de ceață fumigenă cu scop diversionist, în alte editoriale. Până atunci, îi sugerez veșnicului consilier DEMISIA –  pentru ca actiunile sale ipocrite, unele dintre ele adevarate bocete teatrale de dragul primarului, ,,nu provoacă lacrimi şi compasiune nimănui”. Reamintim genialele versuri eminesciene, scrise pentru politicienii lătrăi ai vremii sale, dar rămase valabile și pentru cei de azi:

,,Critici voi, cu flori deșerte,
Care roade n-ați adus –
E ușor a scrie versuri,
Când nimic nu ai de spus.” (Criticilor mei)

(Nota: citatele bolduite dintre ghilimele sunt din V.Ivancea)

 

Recommended For You