Un buhusean la Alba Iulia

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita la 1 Decembrie, a prilejuit unor localnici deplasarea la Alba Iulia. Acolo, buhuseanul Gheorghe (Nae) Butuc, si-a manifestat patriotismul debordant. Dand exprimare sentimentelor unioniste cu Basarabia, patriotul buhusean ne arata cum este sa sustii cauza unirii Basarabiei, pamant romanesc, cu Romania contemporana. Imaginea ni-l arata pe ,,nea Nae” in fata catedralei Marii Uniri din Alba Iulia agitand un steag cu inscriptia ,,Basarabia e Romania!” As fi dorit sa vad asemenea imagini si in centrul targului nostru bistritean… dar mai avem de asteptat. Culmea ironiei este că în timp ce Nae Butuc flutura steagul cu Basarabia, șeful sau de partid, George Simion, declara ca ,,România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău“ (declaratia completa la nota de subsol).

As fi dorit sa-l vad pe Nae Butuc la Alba Iulia in 2018, venit pe cont propriu sau cu grupul de prieteni si sa sabatoreasca cei 100 de ani de la marea Unire.  Si nu numai pe dansul, ci cat mai multi buhuseni si mai ales cei alesi. Efectul ,,imaginii de dragul imaginii”, lipsite de substanta si continut serios, este foarte pagubos si prinde al naibii de bine la tinerii sau adultii fara mobilare intelectuala minima. Pana când patriotismul afisat nu va fi cel adevarat, dezinteresat, nu voi avea incredere in astfel de manifestari pseudo-patriotice.

Evident, semnificatia deplasarii sale in Capitala Unirii Romanilor este cu totul alta. Motivatia deplasarii ,,oamenilor de aur” la Alba Iulia este participarea la Congresul National al AUR, care s-a tinut acolo in perioada Zilei Nationale. Alaturarea celor doua evenimente nu este intamplatoare, ci tocmai pentru a castiga capital electoral de formatiunea politica condusa de George Simion. Formatiune care are multi adepti la Buhusi si care a scos peste 600 de voturi la alegerile parlamentare 2020 la Buhusi in conditiile in care acestia nu au avut reprezentanti in sectiile de vot, iar la locale nu au avut candidati. Pe de alta parte, nu l-am vazut pe ,,patriotul-fotbalist” sa fi participat cu formatiunea sa politica la depunerile de coroane in ultimii ani la ceremoniile oficiale desfasurate la Buhusi.

Nota: declaratia lui George Simion conform Adevarul

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion. Potrivit deputatului, „din puţinul nostru, din pâinea noastră, ştim să dăm, inclusiv celor care s-au retras din faţa agresiunii ruse şi din faţa războiului. Toţi suntem oameni şi toţi trebuie să vedem durerea celui de lângă noi”.

Reactiile altor politicieni la afirmatiile lui Simion aici.

Recommended For You