Cinci ani fara Regele Mihai I

Astazi, 5 decembrie, s-au împlinit cinci ani de la mutarea la cele veșnice a primului rege al României născut după Marea Unire. A avut două domnii, urmate de un lung exil, în care a aprofundat credința insuflată de Regina Mamă Elena și a înțeles că istoria este în mâinile lui Dumnezeu.

,,La Catedrala Patriarhală a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de Preasfinția Sa Episcopul Vicar Patriarhal Varlaam, Secretarul Sfântului Sinod, la împlinirea a cinci ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I. Suveranul a decedat în ziua de 5 decembrie 2017. Parastasul, care a avut loc într-un cadru de familie, a reunit în rugăciune pe Majestatea Sa Custodele Coroanei și pe Principele Consort, alături de Principesa Sofia și Principesa Maria.” se spune in Comunicatul Casei regale a Romaniei.

După căderea comunismului, volumele de convorbiri ale scriitorului Mircea Ciobanu cu Majestatea Sa au dezvăluit un rege credincios și înțelept, care își iubea poporul.

„Nu există decât un singur fel de-a fi cinstit, după cum nu există decât un singur fel de-a fi curat, dacă te-ai spălat bine din creștet până în tălpi. Să nu fii egoist. Să-ți iubești aproapele – în spiritul lui Cristos”, îi mărturisea Regele Mihai scriitorului Mircea Ciobanu. „Când am descoperit toate acestea, m-am simțit mai puțin însingurat. Mi-a fost mai ușor să mă gândesc la patria mea. Mi-am recăpătat liniștea, înțelegând că istoria se află în mâna lui Dumnezeu, nu în mâna muritorilor.” (Basilica.ro)

©Foto: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

 

Recommended For You