Popierii va avertizeaza: ,,Curatati si izolati cosurile de fum!”

Odata cu venirea iernii se impune, in mod deosebit, curatarea cosurilor de fum, dar si izolarea termica fata de eventualele materialele inflamabile cu care vin in contact (structuri de lemn). Pompierii buhuseni, prezenti in ultimele zile la evenimente nefericite de stindere a incendiilor la Blagesti/Valea lui Ion (3 dec.) si chiar acum la o locuinta in Garleni, avertizeaza populatia asupra pericolului aparitiei de incendii.
,,Va aducem la cunoștință (…) ca prin curățirea și izolarea corespunzătoare a coșurilor de fum , evitați astfel de incidente.”
Pagubele materiale produse de incendii pot fi insemnate, iar consecintele sunt foarte dificile. Asta in cazul fericit in care nu exista victime!
O atentie deoasebita trebuie acordata lucrului cu focul deschis – se impune supravegherea acestuia. Instalatiile electrice sau de termoficare sunt, de asemenea, o sursa de incendii daca nu sunt executate profesionist si sa respecte normele de protectie contra incendiilor. De asemenea, depozitarea de materiale inflamabile in apropierea surselor de caldura sau foc (sobe, centrake termice) poate genera incendii. Pentru actiuni de curatare a cosurilor de fum apelati la profesionisti.
Lista cu firmele sau persoanele autorizate sa desfasoare lucrari de curatare sunt aici

Recommended For You