Programul evenimentelor artistice organizate de Centrul pentru cultura si arte ,,Carmen Saeculare” Neamț

Conform unui comunicat al Centrului pentru cultură si arte ,,Carmen Saeculare” Neamț, in luna decembrie vor avea loc numeroase manifestări culturale care vor evidenția bogăția de tradiții românești. Astfel, cel puțin șapte evenimente se vor desfășura în Piatra Neamț, Roman, Bicaz sau Tg. Neamț, dupa programul dat mai jos.

  1. Sâmbătă, 10 Decembrie 2022, la Sala Unirii din cadrul Muzeului de Istorie din Roman (ora 17:00), în organizarea de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, a Asociației Cultural-Științifice „Urbana” din Roman și Complexului Muzeal Național Neamț, se va desfășura RECITALUL CAFÉ-CONCERTsusținut de membrii cvartetului de coarde „Allegria”, din Iași.
  2. Miercuri,14 Decembrie 2022, ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va găzdui concertul POVESTE DE CRĂCIUN, al cărui protagoniști vor fi grupurile vocale ale clasei de canto tradițional de la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț (prof. Georgiana Șerban Axinte) – „Floare de colț, „Mugurașii din Ghindăoaniși„Sânzienele” (intrareliberă).
  3. Duminică, 18 Decembrie 2022, începând cu ora 17:30, laCasa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț se va desfășura spectacolul COLIND PRIN SUFLET DE COPIL. Pe scenă va urca îndrăgitul interpretGrigore Gherman, alături deClasa de dans popular a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului (intrareliberă).
  4. Luni, 19 Decembrie 2022, ora 18:00, pietrenii sunt invitați la un eveniment aparte –CRĂCIUN MULTIETNIC. La Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț vor performa Ansamblurile „Niki al Comunității Elene Piatra-Neamț, „Steluțe vesele al Comunității Lipovenilor Ruși, „Comorile Neamțului și „Brâul roșu din Piatra-Neamț (relații la Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor, telefon: 0233.215.278);
  5. Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 17:00, Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va fi gazda spectacolului DESCHIDE-NE, GAZDĂ, POARTA! În fața publicului vor evoluaAnsamblul folcloric „Floricică de la munte și Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan Vodă, din localitatea Căpriana, Republica Moldova (preț bilet: 20 lei, la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).
  6. A doua zi, joi, 22 Decembrie 2022, de la ora 17:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț va avea loc CONCERTUL EXTRAORDINAR DE COLINDE.Protagoniști: membrii Coralei bărbătești „Armonia(preț bilet: 30 – Zona C, 40 – Zona B, Zona A – 50 lei; relații la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).
  7. Marți, 27 Decembrie 2022, publicul va putea urmări evoluția invitaților la FESTIVALUL DE DATINI ȘI OBICEIURI DE IARNĂ „STEAUA SUS RĂSARE. De la ora 16:00, va avea loc Parada Alaiurilor (pe bulevardele din centrul municipiului Piatra-Neamț). Spectacolul care cuprinde demonstrațiile grupurilor participante va începe la ora 17:00, în Piața Ștefan cel Mare din municipiul Piatra-Neamț.

Odată intrați în anul 2023, pe15 Ianuarie, vă invităm la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, la evenimentul ETERNUL EMINESCU. Publicul va putea asista la recitalul poetic susținut de actrița Lamia Beligan (relații la Secretariatul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, telefon: 0233.2114.026).

***

Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” v participa, duminică, 18 Decembrie, în  Piața Constituției din București, la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Cetatea lui Bucur”, un amplu eveniment cultural artistic care are invitați de pe întreg cuprinsul României și artiști români din Republica Moldova și Ucraina.

 

Recommended For You