Lotul ABV2856 (vaccinAstraZeneca) RETRAS REVENTIV

Primăria Buhuși anunță că s-a dispus retragerea preventivă a lotului ABV-2856 (vezi foto) de vaccin AstaZeneca. Acesta a fost folosit la vaccinarea populatiei cu risc in orașul Buhuși. Incepută la 15 februarie, vaccinarea anticovid la Buhuși s-a facut doar cu AstraZeneca din acest lot, pentru persoane cu varsta intre 18 și 55 de ani. Pînă la data de 5 martie 2021, conform registrului de vaccinări al centrului de la casa de Cultura, la Buhuși se vaccinaseră doar 229 de persoane. Nu este cunoscut numărul persoanelor cu risc, până în 55 de ani, din zona Buhuși care ar fi putut fi vaccinate. Intr-un interviu pentru Gazeta de Buhuși, primarul Zaharia anunțase că la Buhuși vor sosi noi doze de vaccin Moderna, care permit vaccinarea populatiei la orice varsta peste 18 ani.

DETALII  Aceasta decizie a fost luată pe baza hotărârii luate de reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

  1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului;
  2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România;
  3. Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.
  4. Decizia de carantinare a lotului respectv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia.

ACTUALIZARE

Urmare a deciziei Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, referitoare la carantinarea temporară a dozelor de vaccin din lotul ABV 2856 produs de compania AstraZeneca, Direcția de Sănătate Publică Bacău comunică următoarele:

  • începând cu data de 15 februarie 2021, DSP Bacău a primit 6.010 doze de vaccin din lotul de vaccin mai sus amintit, din care au fost administrate 5.383 de doze, restul dozelor rămânând în stocul centrelor de vaccinare fiind carantinate temporar.
  • în cursul zilei de vineri, 12 martie 2021, persoanele care sunt programate pentru vaccinarea cu vaccin AstraZeneca vor fi decalate la programare și vor fi vaccinate cu vaccin din alt lot de vaccin produs de compania farmaceutica AstraZeneca, tot în cursul acestei zile.

Se mai precizează că la persoanele vaccinate cu vaccinul din lotul ABV 2856 AstraZeneca nu au fost raportate reacții adverse post-vaccinale indezirabile.

În județul, DSP Bacău a stabilit 3 centre de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca: Bacău – Centrul de Afaceri, Buhuși – Casa de Cultură „Elisabeta Bostan” și Comănești – Centrul de Vaccinare nr. 5 Comănești.

Recommended For You