Rafila promite că la anul…

,,Personalul medical din România se împuținează văzând cu ochii, numirile în funcțiile de conducere din sistemul sanitar se fac doar pe criterii politice și achizițiile se fac haotic și clientelar, gărzile sunt plătite foarte prost, iar Rafila între două hliziri prin minister cu pupila sa, promitea acum câteva zile să aducă medici în România din afara UE. În ce limbă ne vom înțelege cu ei, nu-l interesează pe ministrul de 61 de ani, dar cu comportament adolescentin.

În ultima zi din an, Rafila a postat pe Facebook un videoclip în care promite lucruri mărețe astfel ca încrederea în sistemul sanitar să fie recăpătată.
„Încheiem anul 2022 în sectorul de sănătate după ce am trecut, la începutul acestui an, de partea cea mai dificilă a pandemiei şi am reuşit să o ţinem sub control, am reuşit să facem în aşa fel încât să ţinem spitalele deschise şi lucrul poate cel puţin la fel de important este legat de faptul că investiţiile care trebuie făcute din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se află pe drumul cel bun. (…) La sfârşit de an îmi doresc să putem, în anul care vine, să concretizăm toate aceste investiţii. Îmi doresc să puteţi avea din nou încredere în sistemul de sănătate prin ceea ce facem noi la Ministerul Sănătăţii sau la instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii, prin ceea ce fac profesioniştii din sistemul de sănătate”, a declarat Alexandru Rafila, într-un clip video postat, sâmbătă, pe Facebook.

Rafila acuză… greaua moștenire

„Lucruri dificile din sănătate care trenează poate de ani de zile nu se pot rezolva peste noapte. Vă promit că, împreună cu toţi colegii mei, vom face în aşa fel încât progresul să fie evident în anul ce vine şi să vă regăsiţi încrederea în sistemul de sănătate din România”, a adăugat ministrul Sănătăţii.”

Curentul, 31 dec. 2022

Recommended For You