Cine mai este și Herb Alpert?

M-am întâlnit cu el pe Calea Victoriei, acum câțiva ani, chiar în fața magazinului ,,Muzica”. M-a salutat cordial, elegant, ducând două degete la pălăria gri cu bor clasic. I-am răspuns în aceeași notă, dar mai reținut pentru că nu-l cunoșteam. Era în compania unor mai vechi prieteni de-ai mei, David Sanborn, Chuck Loeb si Brian Culbertson. A zâmbit și m-a luat de braț, invitându-mă în vechiul magazinul de discuri și echipamente muzicale. O vizită pe care am ținut-o minte și care, de fiecare dată când o rememorez, îmi face plăcere.

Intrând în magazin, m-a dus direct la rafturile cu discuri de muzica de jazz. Știa (probabil de la cei trei amici comuni) că admir acest gen muzical.  A adus vorba, în treacăt, de strămoșii săi emigranți din Ukraina și România. Apoi ne-am aplecat spre un disc pe care mi l-a recomandat David: ,,SRO” (1965). Am descoperit, tot plăcut surprins, alte forme muzicale de același autor, puse pe discul din 1985 ,,Wild Romance” sau ,,South of the Border” (1964) sau ,,Rise” din 1979. Stilul brass abordat de muzician – evident in celebra ,,Fandango” – face din piesele sale adevărate bijuterii, pe atat de simple, pe atât de valoroase și memorabile.

Herb Alpert spune despre el însuși: ‘I was rich, I was famous and I was miserable’ . Acum ați înțeles cine mai este și acest Herb Alpert?

Photo: Courtesy of Abramorama

Recommended For You