Pensionarii vor putea vizita gratuit muzeul Brukenthal

Toate expozițiile Muzeului Brukenthal vor putea fi vizitate gratuit de către pensionari, pentru o zi în fiecare lună, prin programul „Joia seniorilor la Muzeul Naţional Brukenthal”.

Consiliul de Administraţie al muzeului sibian a decis ca, pe durata anului 2023, în prima zi de joi din fiecare lună, pensionarii să beneficieze de acces gratuit în toate sediile instituţiei în baza cărţii de identitate. Deci orice pensionar buhușean, aflat în trecere prin Sibiu în perioada respectivă, poate vizita gratuit expozitiile acestui muzeu. Asta dacă nu l-a văzut niciodată și dacă este curios ce capodopere găzduiește. La Buhuși mai există muzeul de istorie aflat în administrarea Complexului muzeal Iulian Antonescu bacău, dar care nu oferă gratuitate. Nici muzeele băcăuane nu oferă asemenea gratuități, preferând să nu fie vizitate decât de … noaptea muzeelor. ceea ce pentru persoanele pensionate nu este un lucru tocmai plăcut.

„Am propus Consiliului de Administraţie al Muzeului Naţional Brukenthal – Consiliu alcătuit, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al muzeului, din personal al Muzeului Naţional Brukenthal şi reprezentanţi ai Parohiei Evanghelice CA din Sibiu -, ca începând din luna ianuarie 2023 să instituim o zi de vizitare gratuită pentru persoanele în vârstă. Aşa cum bine ştim cu toţii pensionarii sunt persoanele cele mai fragile din ţara noastră, cu pensii mici. Totul s-a scumpit, însă pensiile au rămas mici. Şi din acest considerent îi invităm, în fiecare joi din fiecare lună, să viziteze gratuit toate expoziţiile Muzeului Naţional Brukenthal. Noi am răspuns afirmativ cererii venite din partea Ministerului Culturii ca în data de 1 octombrie 2022, ca urmare a solicitării Uniunii Generale a Pensionarilor, precum şi a Consiliului Naţional al Organizaţiilor de Pensionari şi Persoane Vârstnice, muzeul să acorde gratuitate pensionarilor. De această dată, am extins acest program pentru fiecare lună. Îi aşteptăm pe toţi să se bucure şi să îşi îmbogăţească clipele cu piesele frumoase şi interesante expuse la noi”, a precizat managerul interimar Alexandru Constantin Chituţă pentru situl stradacetatii.ro

Notă: În cazul în care ziua de joi coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat şi anunţat în consecinţă. Prima zi de vizitare gratuită va fi joi, 5 ianuarie.

Galerie de imagini din Muzeul Brukental – foto Planiada.ro

Recommended For You