LIDL din Piatra Neamț amendat cu 100.000 lei

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor  Neamț a desfășurat o acțiune de control la magazinul din cadrul lanțului deținut de LIDL Discount din municipiul Piatra Neamt. Scopul a fost verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale, în cadrul acestei unități (magazin LIDL de langă McDonald`s). În urma neregulilor constatate, comisarii CRPC Regiunea Nord Est Iași au aplicat următoarele sancțiuni:

  • amendă contravențională în valoare de 100.000 lei
  • măsura de încetare a practicii comerciale incorecte
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

,,Sanctiunea drastica a venit ca urmare a faptului că la magazinul respectiv, clienții erau înșelați/furați pe față, după ce li se încasa un pret mai mare la casă decât prețul afișat la raft, la anumite produse. Deocamdata nu se poate ști cu exactitate numărul clienților înșelați de lanțul de magazine din Germania, însă potrivit directorului OPC Neamț, Vlad Ciurea, ”un număr mare de consumatori au fost afectați” scrie TVM Neamt.

Principale deficiențe constatate au fost:

– existența unei practici comerciale incorecte, constând în necomcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat

– comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice

Am sancționat drastic practica comercială incorectă a operatorului economic, referitoare la existența diferențelor între prețul produsului de la raft și cel de la casa de marcat, ținând cont de faptul că un număr mare de consumatori au fost afectați, aceștia fiind determinați, de fapt, să ia o decizie de achiziționare a unui produs, având la bază un preț de vânzare care nu era cel corect, alegere clar în defavoarea lor” – Vlad Ciurea, comisar șef adj CJPC Neamț.

Surse: Stiri din Neamț și Monitorul de Neamț/Roman

Recommended For You