Mergem înainte!

În decembrie Gazeta de Buhusi a aniversat 7 ani de existență. Ani cu numeroase articole de presă (text si video) în care am semnalat și bune și rele, si frumoase și mai puțin elegante. Toate articolele au vizat știri și informații așa cum sunt. La o primă evidență în 2022 am publicat peste 470 de articole. Poate e neplăcut pentru cititori, dar asta e realitatea cotidiană a acestui oraș în care trăim. Am mai spus-o: nu e treaba noastră, ca jurnaliști, să lăudăm ceea ce aleșii trebuie să facă. Pentru asta au fost aleși, pentru asta sunt plătiți: să facă bine, repede și economic. Așa cum facem fiecare dintre noi în familiile noastre.

Anul 2022 a mai marcat un eveniment important: am câștigat pe fond procesul contra fostului viceprimar Rezmireș. Știm că adevărul este prima victimă în război, ( “The first casualty when war comes is truth.” ) dar mergem înainte. Arma noastră e cuvântul liber, iar libertatea ne este dată ca s-o apărăm, nicidecum s-o lăsăm pradă impostorilor ajunși să decidă pentru noi. Acest principiu, dar si altele, ne sunt legi nescrise după care redactia Gazetei se ghidează în politica editorială.

Și pentru că decizia politică a administrației locale – Primărie și Consiliu Local – ne afectează viețile tuturor, vom continua să fim cu ochii pe ei. Nu de alta, dar ei sunt mereu cu ochii pe banii dvs. E datoria noastră ca jurnaliști să scoatem gunoiul de sub preș, dar e și datoria lor să respecte legea. De vorbele politicienilor de pe malul stâng al Bistriței suntem sătui, așa că analizăm faptele și, vorba francezului ,,follow the money”. Până una-alta, mergem înainte căci subiecte sunt mai multe decât putem noi scrie.

Foto: imagine din filmul ,,Procesul maimuțelor” (1960)

 

Recommended For You