Cursuri deschise la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi

În perioada 7-28 aprilie 2021, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) oferă elevilor de liceu  o serie de cursuri deschise din mai multe domenii. Aceste cursuri, susținute de profesori de la cele 15 facultăți ale UAIC, vor fi transmise live pe această pagină. Prin participarea online la aceste cursuri, elevii au posibilitatea de a descoperi Universitatea, de a afla detalii despre admiterea din acest an, dar și despre oportunitățile de care pot beneficia pe parcursul studenției. Domeniile de interes sunt: biologie, chimie, drept, economie si afaceri, educatie fizica si sport, filozofie si stiinte sociale, fizica, geografie, informatica, istorie, litere, matematica, psihologie, teologie ortodoxa si teologie romano-catolica. Potrivit rectorului Tudorel Toader, invitația e făcută “întrucât contextul epidemiologic încă nu ne permite să le oferim elevilor posibilitatea de a vizita Universitatea”.

Din programul proiectului:

  • Primul astfel de curs va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 14.00 și va consta într-o prelegere dedicată pasionaților de biologie: „De la aminoacizi la proteine – bazele moleculare ale funcției hemoglobinei”.
  • Tinerii interesați de o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 9 aprilie, de la ora 14.00, cursul „Dreptul zi de zi”.
  • Joi, 15 aprilie, elevii vor putea face o „Incursiune în fizica mediului interstelar”. Marți, 20 aprilie, tinerii preocupați de IT vor putea participa la cursul „Blockchain: tehnologie, criptomonede, aplicații”, începând cu ora 14.00.

Transmiterea live a cursurilor poate fi urmărită accesând linkurile din partea de jos a acestei pagini

Recommended For You

Leave a Reply