Între moralitate, bani și impostură

Democrația a adus, printre altele, libertatea de a fi șmeker, de a face bani indiferent dacă respecți sau nu legile, tupeul, golăneala și multe altele din partea individului. Iată ca nici statul român, reprezentat de 33 de ani de o gașcă de impostori, guvernamentali, județeni sau locali, nu se lasă mai prejos. Legile ,,s-au șmekerit” odată cu trecerea vremii, s-au ,,adaptat” pentru unii cu dedicație, iar pentru cei mulți s-au restrâns. Ei trebuie să plătescă doar – asta e regula generală. Plata diverselor ,,impozite” luate din pensie este cel mai simplu exemplu, ca să nu mai spun de îndeminzația de șomer care este de tot râsul de-a lungul anilor.
Impostura ne-a adus, mai nou, doctoratele și cetățenii de onoare ai orașelor. Golanii ,,no-name” cu patru clase au ajuns să aibă doctorate, iar unii dintre ei doresc, cu tupeu de rață proastă, să devină cetățeni de onoare. Dacă ei nu o cer, PARTIDUL este cel care îi pune pe liste, îi promovează ca cetățeni onorabili deși sunt niște lepre macabre!
Partidul (adică impostorii high-life) caută nume pentru clonare și pentru repoducere continuă, perpetuă.
Să dăm exemple de partide care fac asta? PSD, PNL și UDMR sunt cele mai frecvente.
Modelele de impostură se găsesc la tot pasul. Numai că oamenii de bună credință, ocupați cu traiul zilnic, nici măcar nu observă asemenea specimene ipochimene.
O temă de reflecție pentru dvs: la Buhuși, care ar putea fi personajele promovate pe post de impostori susținuți de partide și lăudați frecvent ca ,,Feți-Frumoși” care fac și dreg?
Hmm?…

Recommended For You