Omul sfințește locul (I) – Deszăpezirea drumurilor din Buhuși

Am discutat cu Dan Teslariu despre deszăpezirea străzilor orașului, una din atributiile sale de viceprimar. Ninsoarea căzută pe Buhusi a fost binevenită, dar nu și pe străzi. Asa că, sub supravegherea viceprimarului Teslariu, cu aportul echipei sale și a firmei contractate pentru deszăpezire, străzile au fost curățate rapid. Astfel circulația mașinilor se poate face in bună regulă. Viceprimarul Dan Teslariu spune că ,,se circulă perfect, fără probleme, pe străzile noastre, pentru ca utilajele de deszapezire au circulat toată noaptea pe drumuri pentru a înlătura zăpada depusă.” Iar acest lucru poate fi confirmat de realitatea din teren sau de imaginile de mai jos. Întrebat dacă s-au aruncat materiale antiderapante (nisip) sau pentru curățarea carosabilului auto, viceprimarul ne-a spus că ,,Nu dăm cu nisip. S-a împrăștiat clorură (clorură de calciu tehnică, n.r.) și în unele locuri cu sare. Pe drumurile din beton nu are voie să împrăștie sare.” Viceprimarul a mai adăugat că toate străzile din Buhuși au fost deszăpezite în aceste două zile. ,,A fost deszăpezit tot orașul pentru că avem supraveghere prin GPS.”
Se știe că în vederea asigurării circulației pe drumuri și căi de acces în condiții de siguranță pe timpul iernii este necesară asigurarea serviciilor care au ca scop combaterea poleiului si a înzăpezirii. Astfel s-au executat urmatoarele operatiuni cu firma contractată:
1. deszăpeziri mecanice cu utilaje grele si ușoare (pluguit);
2. răspândirea mecanizată a materialelor chimice si antiderapante, atât in scopul prevenirii, cât și în scopul combaterii efectelor poleiului, gheții sau a zăpezii, inclusiv aprovizionarea și transportul materialului antiderapant (clorură de calciu tehnică).
În cazul mașinilor staționate pe carosabil nu a fost posibilă deszăpezirea, acestea fiind ocolite (vezi foto). De aceea este indicat ca cetățenii să nu își parcheze mașinile pe străzile circulate, îngreunând activitățile utilajelor.

Recommended For You