Mimarea democrației (partea I)

Sunt unii care și-au dorit ca, într-un anumit moment al cotidianului buhușean, să ,,mimeze democrația”. Așa a vrut el, nenea Florinel, ca să-i tragă clapa lui Costel pentru că, vorba aia, l-a înregistrat cu telefonul și pe el. Mai rău, că l-a dat la terfeleală la Parchet și lui Benea. Florinel, topometristul no.1 din Buhuși, a încercat să tragă sforile pentru a împiedica PSD-ului de a-l face pe Costel cetatean de onoare. Mă întreb de ce topometristul Florinel nu l-a sunat pe Orban să-i zică lui Santa Klaus să nu-l mai decoreze. Că nici acolo nu l-a propus PNL-ul.
La votul din ședinta CL Buhuși nu i-a iesit pasenta. Doar doi consilieri au mimat democrația: samsarul penal și cârciumarul de la botul calului. Săracii de ei, s-au pișat contra furtunii și nu-și dau seama că-s uzi pe pantaloni. Vă dați dvs. seama câtă dragoste pentru democrație este în cei doi indivizi pripășiti prin curtea PNL-ului? Dacă vrem să vedem o mostră de ideologie pseudo-liberală locală o putem găsi la cei doi:  unul cu afaceri auto fără acte și altul vânzând bere la căruțași!  ,,Eu vreau să spun, o să mă abțin… Să zic așa, să mimăm democrația…” a răsunat cu emfază ipocrită din gura președintelui de ședință. (minut 7:20).
Stau și mă întreb: în fața instanței de judecată, cei doi vor mima adevărul tot așa, după modelul democrației, pentru că cineva a scris de Florinel-Incompatibilul?

Recommended For You

One Comment to “Mimarea democrației (partea I)”

Comments are closed.