De ce escrocul Olaru Ciprian este încă consilier local? (partea I)

Olaru Ciprian Emilian, vicepreședinte PNL și consilier local, a făcut și face de râs PNL-ul buhușean. Am afirmat-o de multe ori, susținut de documentele autoritaților statului. Faptul că escrocul își face familia de râs e problema lui. Aici analizăm doar responsabilitățile legale și politice ale acestui individ ,,cățărat” pe funcții de demnitate publică.
Așa cum am mai scris, este deja istorie faptul că escrocul Olaru Ciprian a fost condamnat penal de Judecătoria Buhuși cu ,,amânarea aplicarii pedepsei închisorii de 5 luni astfel stabilită, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani stabilit de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri” (1 sept. 2021, n.r.) se scrie în Hotarârea nr. 134/2021.
În aceste condiții se pune o întrebare legitimă: de ce acest escroc mai este, încă, consilier local? Această dilemă naște alte două întrebări legitime: de ce în urma condamnării penale nu a fost exclus din funcția de consilier local și de ce organizația județeană PNL Bacău nu l-a exclus din partid? In cele ce urmează vom prezenta explicațiile cuvenite. Se pare că PNL Buhuși nu vrea să facă ,,curățenie” în această mare problemă care trenează de mult timp – deși statutul și codul etic al partidului le-o impune!
Prima întrebare: de ce Olaru nu a fost revocat din funcția de consilier local? Din documentele oficiale de care dispunem rezultă că efectele ,,condamnării penale cu aplicarea amânării pedepsei” asupra pseudo-politicianului Olaru Ciprian sunt nesemnificative. Referitor la ,,efectele amânării aplicării pedepsei” art. 90 din Codul Penal precizează că:
,,(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre.”
Din acest motiv Oana Mihai, secretarul UAT Buhusi, nu a putut sesiza către Prefectul județului Bacău, pentru revocare, mandatul de consilier local al lui Olaru. Legea dă o ,,portiță de scăpare” escrocilor… pardon, aleșilor.
La a doua întrebare – de ce Olaru mai este încă membru PNL? – vom da detalii în partea a doua a articolului.
PS: Din păcate Olaru Ciprian nu este singurul care face PNL-ul de râs! Aici vine în ajutor prietenul său, incompatibilul Florin Diaconu… La nivel național, PNL-ul este făcut de râs de-alde fostul ministru Sorin Câmpeanu, Bode și prim-minstrul Nicolae Ciucă. Toți trei plagiatori sadea! Nici Iohannis, un inspector de fizică promovat prea rapid din mediocritatea sa sibiană, nu s-a lasat mai prejos. Iohannis a uitat ce-a declarat despre penali si plagiatori. Poate, pe pricipiul ,,paiul și bârna din ochi”, făcea referire la alte partide, nicidecum la PNL?

Recommended For You