Despre cardurile pentru plata facturilor (energie, gaze)

Cardurile de ajutor social emise pentru plata curentului, a lemnelor, gazelor sau a facturilor de întreţinere pot fi folosite incapind de astazi. Prima sumă de 700 de lei poate fi plătită până la 30 iunie. Cetatenii vor prezenta trei documente: cartea de identitate, cardul de energie și factura de plata sau certificatul de validare a datoriilor, care se prezintă oficiantului poștal. Operaţiunea se face fie la domiciliul posesorului, prin intermediul poştaşului, care are un dispozitiv de preluare date, fie la oficiul poştal.
Autorităţile guvernamentale au anunţat că sunt şi persoane care au fost excluse din lista de beneficiari pentru că trăiesc împreună cu locatari care depăşesc nivelul mediu de venit de 2.000 de lei. Pentru ca si asa procedura aleasa este greoaie si complicata, ministrul Marcel Bolos a afirmat ca ,,„Acest certificat de validare a datoriilor este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat. Avem pensionarii cu venituri lunare mai mici de 2.000 de lei. Atenţie, se calculează şi veniturile medii lunare pe locul de consum. Pentru că s-ar putea, împreună cu pensionarul, să mai aibă membri din familie care înregistrează venituri. Avem un singur loc de consum energetic. Se calculează venitul mediu pe loc de consum ceea ce înseamnă că plafonul de 2.000 de lei poate să influenţeze acordarea cardului de energie, dacă unul dintre membrii familiei, care locuieşte în aceeaşi casă, are venituri ce trec de această medie de 2.000 de lei”.
Ministrul a explicat că la acest calcul nu se iau în considerare şi ajutorul acordat pensionarilor. In Buhusi deja exsita multe persoane la care au venit facturi mari.

Recommended For You