Principesa Margareta va participa la încoronarea Regelui Charles

Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, și Alteța Sa Regală, Principele Radu, vor lua parte la Încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Majestății Sale Regina-Consort.
Charles, în vârstă de 74 de ani, a devenit rege imediat după ce Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani în septembrie anul trecut, după o domnie record de 70 de ani.
Încoronarea va avea loc pe 6 mai. Festivitățile vor dura un week-end și vor include concerte ale unor artiști foarte cunoscuți, un „prânz” la nivel național și inițiative de binefacere, toate acestea pe lângă ceremonia tradițională de încoronare și procesiunile regale.
Cele trei zile de sărbătoare vor începe cu încoronarea oficială a lui Charles, la Westminster Abbey, din Londra, sâmbătă, 6 mai, o tradiție care datează de mai bine de 900 de ani.
Pe 7 mai, de la Castelul Windsor, la vest de Londra, va fi transmis un concert, cu „artiști de renume global și vedete contemporane”, potrivit Palatului Buckingham.
Cu toate acestea, lista artiștilor urmează să fie confirmată. Se pare că Kylie Minogue și Lionel Richie vor cânta, dar alte nume mari, precum Adele și Elton John, au spus că au suprapuneri de program.
Tot pe 7 mai, vecinii și comunitățile sunt invitați să găzduiască mii de „prânzuri de încoronare”, prezentate drept „un act de sărbătoare și prietenie la nivel național”, sa arată în comunicatul Palatului Bukingham.
Ultima parte a evenimentului de încoronare, numită „marea întrajutorare”, va avea loc luni, 8 mai, desemnată zi de sărbătoare publică în Regatul Unit în acest an.
Organizat de forumuri comunitare și diverse grupuri religioase, acest eveniment va „sublinia impactul pozitiv pe care voluntariatul îl are asupra comunităților din întreaga țară”.

Recommended For You