,,Bucate boierești” la îndemâna tuturor

Cartea de ,,bucate boierești” pe care v-o prezentăm a fost scrisă de Kogălniceanu și Negruzii, oameni celebri în epoca formării României. Aceasta dezvăluie tot felul de rețete românești arhaice, rețete care se făceau la ,,boierii” anilor 1870. Scrise într-un stil simplist și sobru, fără prea multe detalii, rețetele de mâncăruri ne dau măsura acelor vremuri. O piatră de încercare pentru cei de astăzi este înțelegerea limbii de acum peste 150 de ani, limbă care folosește unele cuvinte de mult scoase din uzul lingvistic sau care au suferit transformări de-a lungul vremii.
Autorii spun că acestea sunt ,,200 de rețete cercate debucate, prăjituri și alte trebi gospodărești.” Dacă tot vin sărbătorile Pascale, vă propunem să încercați căteva dintre acestea pentru a vă dedulci la masă cu invitații dvs. Și pentru că este de sezon și ca să ținem hangul tradiției, vă prezentăm rețeta de ,,Miel prăjit friptură”.
,,Iei carne de miel și o tai felii, și pe urmă o fierbi puțin cu unt. Apoi, după ce se răcorește, o tăvălești în ou și o presari bine cu posmag și o prăjești în grăsime. Apoi o pui în farfurii și se pune petrinjel pe deasupra”.

Recommended For You