Un buhușean câștigă ,,Gala Premiilor Comunității Băcăuane” 2023

Ieri s-a desfășurat ,,Gala Premiilor Comunității Băcăuane” , ediția a XX-a, care a fost prezentat de binecunoscuta prezentatoare TV, Iuliana Marciuc. Cunoscuta manifestare de recunoaștere a implicării sociale, dublată de un eveniment de caritate, este organizata anul de Fundatia de Sprijin Comunitar Bacău (FSC). Categoriile la care s-au dat premii pentru implicare socială au fost: persoane fizice, firme, instituții și ONG-uri, cu 30 de nominalizări de posibili câștigători. Evenimentul din acest an s-a desfășurat la restaurantul Caprice Events din Bacău.

La categoria ,,Persoane fizice”, au fost desemnate trei persoane:

  • Andreea Lichi ptr proiectul ,,Suflet de porțelan”
  • Daniel Zodian ptr proiectul ,, #EatPrayLove by Cantina Socială Maria Bronx”
  • Constantin Poiana ptr. activitatea de exceptie prin care a a reușit să aducă la cele mai înalte standarde Spitalul Orășenesc Buhuși

Gabriela Achihăi (președinte FSC, foto) a înmânat premiul categoriei de ,,Persoane fizice”. Acesta a citit un text bine scris despre câștigător, fără însă a rosti numele câștigătorului desemnat decât la sfârșitului acelui laudațio interminabil. Dânsa nu a explicat de ce bugetul spitalului ar fi insuficient, dar având în vedere că textul i-a fost dat spe citire, explicația o vom căuta în altă parte.

Doamna Achihăi a citit numele câștigătorului categoriei și caracterizarea sa: ,,Este un om perseverent, harnic, comunicativ și orientat pe rezultate. Nu a ezitat să preia o mare provocare și să se angajeze într-un demers de a schimba fundamental fața unei instituții care era aproape în colaps, fiind în pragul de a fi desființată. A reușit să schimbe mentalități și obiceiuri problematice în rândul angajaților și a convins comunitatea să se implice în demersul de schimbare. Cu o mare determinare a reușit să mobilizeze oameni, să atragă prieteni și să convingă sponsori pentru a atrage resurse suplimentare față de bugetul insuficient. A pus accent pe calitate și nu a dat greș. A reușit să facă acel loc în care toți cei aflați în suferință să găsească alinare, vindecare și suport. Asigurat de profesioniști și care au acces la echipamente și aplicații moderne. Și asta în propria comunitate! Adică un oraș mic care se mândrește cu un spital modern. Invităm de domnul Constantin Poiană, manager al Spitalului Buhuși, să-și ridice premiul și aprecierea din partea întregii comunități. ”

Constantin Poiană, vizibil emoționat, a reușit să susțină un discurs liber, în care a spus, indirect, despre rolul echipei sale în realizarea lucrurilor care au fost posibile la spitalul pe care îl conduce. Dânsul a subliniat faptul că lucrurile bune pleacă de la învățământ și sănătate. Poiană a subliniat că mai sunt multe lucruri de făcut la Buhuși, fără a specifica domeniul la care face referire.

În mini-discursul de mulțumire, Constantin Poiană a spus: ,,Despre mine pot să vă spun că sunt un om cum sunteți si dvs. Sunt născut, crescut,  familia mea se află în orașul Buhuși. Întotdeauna am crezut și cred că poți face lucruri bune pentru comunitatea în care trăiești. Cred că sunt și puțin norocos că mi-au ieșit lucrurile. Sunt puțin norocos că am oameni minunați alături de mine. Sunt puțin norocos că instituțiile din județul Bacău, din comunitatea locală și de la nivel național au înțeles faptul că totul trebuie să plece de la învățământ și sănătate. Mai sunt multe lucruri de făcut la Buhuși, la Spitalul din Buhuși, dar nu vom renunța. Și avem un motto al nostru: ,,Dacă la alții se poate, se poate și la noi”. Vă mulțumesc din tot sufletul!

În final, prezentatoarea Iuliana Marciuc a spus: ,,Felicitări, domnule Poiană! Încă o dovadă că omul sfințește locul.”

Decenarea premiului și discursurile se pot urmări în materialul video de mai jos.

 

Recommended For You