Comorile lumii… buhusene

Trupa locala de dans ,,Fusion Flames” (,,Flacari in fuziune” in traducere aprox.) a obtinut astazi, 10 iunie 2023, locul I  la festivalul-concurs de dans ce s-a desfasurat la Moinesti. Cele opt dansatoare buhusence –  Delia Bucataru, Delia Trifu, Ana Maria Buftea, Diana Piciorea, Alessia Vasian, Andreea Vasian, Giorgia Toma, Eliza Negoita – au demonstrat un talent innascut pentru dans, la sectiunea hip-hop. Acestea sunt eleve ale liceului teoretic ,,Ion Borcea” sau ale scolii gimnaziale ,,Mihai Eminescu” din Buhusi. Trupa lor este proaspat infiintata, avand doar doua luni. Sub indrumarea si perseverenta insuflata de prof. coordonator Stefan Zaharia, cunoscut drept un iubitor al culturii sub orice forma de exprimare, fetele au reusit  performanta de-a cuceri locul de cinste al sectiunii de hip-hop. Stefan Zaharia spune ca infiintarea trupei ,,Fusion Flames” s-a facut ,, la cererea fetelor din trupa de teatru pentru a participa la concursuri.” Deci, talente locale exista, coordonare exista, ceea ce face o mare onoare orasului nostru. Insa ajutorul financiar dinspre partea adminstrativa locala lasa de dorit. Ca dovada este cererea publica de sponsorizare facuta de profesorul Zaharia ( Clubul Copiilor Buhusi) pentru a purtea deplasa echipa de la Buhusi la Moinesti.

,,Pentru a ajunge la concurs am apelat la o firmă de transport și am avea nevoie de ajutor financiar. Fetele din trupă și-au folosit alocațiile pentru a-și cumpăra costumația care este, trebuie să recunoaștem, spectaculoasă. Suma necesară pentru a acoperi transportul este de 600 de lei, cu speranța de a mai găsi sponsori pentru o apă si o ciocolată după urcarea pe scenă. ” – se spune in anuntul pentru strangerea de fonduri. Anuntul a avut efectul scontat, iar buhuseni cu suflet darnic au contribuit, dupa putinta, la reusita actiunii. Asta in timp ce altii, sinecuristi de profesie cu aptitudini in arta selfie-ului, se plimba bine-mersi pe bani publici pe la Ruhr-Games 2023…

Concursul judetean de dans “Comorile lumii” este la prima editie si face parte din calendar CAER pozitia 20. Firma care a facut posibila depasarea trupei la Moinesti se numeste Normans Impex si prin bunavointa dlui Ion Berza a fost posibila deplasarea in scop cultural a tinerilor buhuseni. De altfel, dl. Berza este cel care a mai contribuit si la deplasari la Alba Iulia ale trupei de teatru.

(© imagini preluate de la Clubul Copiilor Buhusi si SC Normans Impex)

Recommended For You