Ciolacu și PSD ne bagă iar în datorii – partea I

După ce ani de-a rândul PSD, prin diverși guvernanți, au ținut-o într-una cu împrumuturile la FMI, iată ca azi a venit rândul lui Marcel Ciolacu să invite boardul regional al FMI la masa discuțiilor. Ăsta e protocolul, mai întâi faci curte, apoi ceri bani. Lumea se plictisește rapid de atâtea întâlniri și pierde din vedere subiectul. Dar plătesc. Care sunt implicațiile pentru țară vom analiza în prima parte, iar implicațiile pentru orașul Buhuși în partea a doua a articolului.

La discutia de azi, purtată de prim-ministrul Ciolacu cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru țările din Uniunea Europeană, și cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, au mai fost prezenți Marcel Boloș, actual ministru de finanțe si Adrian Câciu, fostul ministru de finanțe (vezi foto).

”Dorim să avem în continuare susținerea Băncii Mondiale pentru a avansa proiecte majore de investiții, în special în domeniul infrastructurii”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
El a adăugat că pentru România sunt, prioritare investițiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susține tranzitul cerealelor din țara puternic afectată de război, cât și pentru a participa la procesul de reconstrucție. De asemenea, premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susținere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor și cea a salarizării bugetare.”, scrie comunicatul Guvernului României.
Cu alte cuvinte, Ciolacu si PSD vor bani pentru că țara nu are: nici acum, când se prefigurează un mare deficit, nici la anul, pe timp de campanie. Dar va avea dupa ianuarie 2025 când, spunem noi, se vor mări taxele. Schema asta a mai fost, dar lumea uită mereu.

Pe scurt, având în vedere antecedentele din trecut, noi anticipăm că schema politică aplicată de actuala guvernare PSD-PNL va fi următoarea, pe pași:

  1. În situația actuală, PSD are un cuvânt greu de spus în guvern și va renunța, într-un fel sau altul, la aplicarea condițiilor pentru PNRR (de ex. tăierea pensiilor speciale)
  2. Există deja un deficit important (de pe vremea ministrului Adrian Câciu) iar încasările la buget nu sunt deloc spectaculoase, ci dimpotrivă.
  3. Ciolacu și PSD este constrâns de beneficiarii pensiilor nesimțite să le treacă cu vederea, iar aceasta va pune pe stop sau pauză fondurile PNRR. Deci bani lipsă pentru cofinanțare proiecte europene sau din programul ,,Anghel Saligny”.
  4. Recent primarii au cerut bani de la Guvern și amenință cu tăierea sprijinului politic parlamentar. Ei anunță că MIPE are facturi restante de 800 milioane de euro pentru proiecte.
  5. Pentru a ieși învingător în alegerileo din 2024, PSD și Ciolacu, ca lider, trebuie să aibă bani la mașinăria de partid, care provin in parte si din banii pentru lucrarile aflate in derulare. Iar acesti bani, foarte multi bani, nu pot fi luati decat de la FMI. Iar FMI va fi de acord cu cresterea impozitelor si taxelor, asa cum s-a mai intamplat in trecut.
  6. PSD si Ciolacu vor avea pe cine da vina: FMI ne impune sa creștem taxele și impozitele cetățenilor, vor spune demagocic guvernanții. Evident, ,,uitând” să argumenteze cheltuielile aberante și ineficiente făcute, ani de-a rândul, din bugetul gras al țării. Buget care este, evident, constituit din banii votanților români. Cât despre multe din legile proaste, care au fost făcute intenționat să cadă la CCR, ce să mai spunem? Așa au făcut și predecesorii politicienilor actuali, iar România va trăi mereu pe împrumut. Zero dezvoltare, zero avânt economic.
  7. Alegerile din 2024 vor trece, iar PSD va reveni din nou pe cai mari, că așa e românul: uită mereu și are inimă și buzunar larg. Noi credem că, după alegerile parlamentarele din toamna viitoare, taxele pentru românul de rând vor crește ca aluatul umflat de drojdie. Povestea se repetă, dar cine mai știe ce-a fost ?…

În partea a doua vom arăta cum va beneficia adminitrația condusă de primarul Zaharaia de banii ce vor veni de la FMI, via PSD București – Bacău.

Nota: FMI = Fondul Monetar International. FMI poate oferi ajutor și împrumuturi țărilor atunci când acestea nu pot să-și plătească datoria. Și cum o face? Prin oferirea capacității de a influența politicile economice. Adică împrumută banii atâta timp cât se realizează o serie de obiective, cerințe și schimbări în politica economică, dar nu pentru a beneficia organizația, ci pentru a încerca să curețe, într-un fel, economia țării, astfel încât aceasta. nu depinde de împrumuturile altora.

 

 

Recommended For You

One Comment to “Ciolacu și PSD ne bagă iar în datorii – partea I”

Comments are closed.