Istoria parfumului

,,Miresmele au o forta de convingere mai puternica decat aceea a cuvintelor, a aparantelor, a emotiilor ori a vointei. Ea nu poate fi respinsa, ne patrunde ca aerul, ne copleseste, ne umple intru totul. Si nu exista leac impotriva ei.” – spune Patrick Suskind in deschiderea carti lui Mandy Aftel, o carte pe care v-o prezentam si recomandam.
Editia a doua a cartii scrise de americanca Mandy Aftel si tradusa in romana de Loredana Bucuroaia a aparut in 2020 la editura Baroque Books & Arts.  Beneficiind de o grafica de exceptie, realizata de Cristina Radu, cartea este realizata cu un tipar ridicat calitativ, executat de RA Monitorul Oficial. Hartia finuta, caracterele alese cu grija si imaginea copertei ne spun, inainte de a lectura cartea, ca avem de-a face cu o bijuterie in sine.
Revista Vogue scria, in 2014, ca autoarea ,,Mandy Aftel combina istoria si romantismul in toate creatiile ei navalnice, pastrand neatisn farmecul desavarsit al naturii, amestecat cu emotii si amintiri”.
Cartea este structurata pe sase capitole, Pe care enumeram:
1. Un nou nas
2. Gustul aventurii: SCORTISOARA
3. Nimic nu e ca mirosul de acasa. MENTA
4. In cautarea tandretei. TAMAIA.
5. Din ce in ce mai curios. AMBRA CENUSIE
6. Sedus de frumusete. IASOMIA
Primul capitol trateaza, in stilui caracteristic autoarei, sfaturi de cum sa folosim simturile olfactive sau explicatii privind uleiurile esentiale si cele naturale, dar si cum facem cumparaturile dupa miros.
Autoarea spune ca ,,bucatarii intrebuinteaza de mult uleiurile esentiale dupa savoarea pe care o ofera, folosind un pistil si un mojar pentru pisarea mirodeniilor sau rupand frunzele diverselor ierburi pentru degajarea aromei.”
Ce urmeaza? Urmeaza ca dvs sa descoperiti tainele acestei carti, care dezvaluie, printe altele, si diverse retete mai putin cunoscute la noi, dar care puse in practica vor intregi parfumul lecturii aceste carti minunate.

Recommended For You