Actorii băcăuani protesteză împotriva OUG-ului Guvernului Ciolacu. Nu sunt singurii…

,,Miercuri (9 aug. n.red.)  angajații Teatrului Municipal Bacovia au susținut un performance-protest mut cu scopul de a atrage atenția asupra consecințelor catastrofale pe care actualul proiect de Ordonanță de Urgență le-ar avea asupra sectorului public cultural și asupra întregii societăți.

Mâine, vineri, la ora 11:00, se va repeta demonstrația de miercuri, alături de alte teatre și instituții culturale din întreaga țară, pentru a protesta prin forță comună împotriva măsurilor guvernamentale care secătuiesc cultura din orașele mici. Sprijinim Memoriile UNITER (Uniunea Teatrală din România) și memoriul RNMR (Rețeaua Națională a Muzeelor din România).

Suntem solidari cu toți colegii din țară care se opun prevederilor Ordonanței de Urgență privind măsurile fiscale bugetare care ar presupune reducerea semnificativă a veniturilor din domeniul cultural.” anunță actorii din Teatrul Municipal Bacovia Bacau.

O petiție intitulată ”Opriți distrugerea culturii!” a adunat în 24 de ore aproape 3.200 de semnături de susținere, un demers menit să determine Guvernul la regândirea unor dispoziții din Ordonanța de Urgență privind unele măsuri fiscal bugetare. Potrivit unui memoriu semnat de 50 de manageri ai instituțiilor de cultură din România, aprobarea în forma actuală a OUG va duce la desființarea a zeci de teatre din toată țara.

Protestul actorilor si oamenilor din Teatrul Bacovia se alatura protestului general izvorat in multe institutii de teatru din tară. De exemplu, la Sfantu Gheorghe astăzi a fost înmormântată cultura de către actorii din Teatrul ,,Andrei Muresanu”, iar actorii din Teatrul Tineretului Piatra Neamt se alatură protestului initiat de Mihai Brezeanu.

©Foto: Teatrul Municipal Bacovia

Recommended For You

One Comment to “Actorii băcăuani protesteză împotriva OUG-ului Guvernului Ciolacu. Nu sunt singurii…”

Comments are closed.